Last news in Fakti

26 Януари, 2017 18:37 1 219 1

Драгажни фирми готови да преградят Дунав

  • драгажни фирми-
  • преградят-
  • дунав
Драгажни фирми готови да преградят Дунав - 1

Драгажни фирми са в готовност да преградят плавателния път на река Дунав заради увеличена такса. Недоволството на Българската асоциация на дунавските драгажни предприятия е предизвикано от увеличението на такса на добит материал от 1 лев на 2,55 лева за кубик наносни отложения, съобщи Дарик радио.

Исканията им са връщане на стария размер на таксата. По-високата тарифа ще доведе до по-големи разходи и фалит на предприятията, а 700 души ще останат без работа, предупреждават от Асоциацията, която обединява шест предприятия тясноспециализирани в добива на инертни материали от река Дунав.

Представителите на фирмите са от Видин, Велико Търново, Враца, Плевен, Русе, Свищов, Силистра и Монтана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Оуйеее...!С трактори като тъпите гърци всеки може да блокира магистрала.Колко реки обаче от калибъра на Дунав са блокирани до момента и има ли аналог?А става лесно -нареждат се едни стари шлепове в редичка на котва и готово!...БГ ЮБЕР АЛЕС:)