Last news in Fakti

27 Януари, 2017 15:33 5 375 3

Най-добрите германски фирми в България

  • награди-
  • икономика-
  • българия-
  • германия
Най-добрите германски фирми в България - 1

За 13-та поредна година награди фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през изминалата година. За първи път тази година Наградата бе връчена в 4 категории. За призове се надпреварваха 27 компании.

„Близо 100 водещи германски компании работят на територията на София. Тя е на първо място сред европейските столици по ръст на БВП за последните 10 години. Безработицата е на трайно ниски нива в годините и на най-тежка криза. Всичко това се дължи на Вас, на представителите на бизнеса“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на официалната церемония по връчване на наградите.

Нов рекорд в търговския стокообмен от 6.5-6.8 млрд. EUR за тази година прогнозира Тим Курт, президент на ГБИТК, като наблегна на желанието на германския бизнес у нас за съдебна реформа, бърза и компетентна публична администрация, честни и прозрачни обществени поръчки и дуално професионално обучение.

„Зад забележителните числа стоите всички Вие, Вашите служители, които ежедневно допринасяте за растежа на българската икономика. Благодаря Ви за смелостта да поемете по пътя на предприемачеството и за доверието да изберете България за място, където да развивате Вашите идеи“, каза Митко Василев, главен управител на ГБИТК.

Ето и победителите:

1. Голямо предприятие - „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Компанията управлява и развива летищата Варна и Бургас. През 2016 г. са реализирани инвестиции в размер на 6 131 098 EUR в движими активи и ИТ оборудване в морските летища. „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е наел с 31% повече сезонни служители спрямо лятото на 2015 г. През 2016 г. е реализиран рекорден ръст на обслужените пътници от и до Германия, общо 38% за двете летища.

Най-добрите германски фирми в България

2. Малко и средно предприятие – „МУЛТИВАК България Продакшън" ЕООД.

През 2015 г. компанията откри новата организация „МУЛТИВАК България Продакшън“ ЕООД, която се специализира в производството на детайли и компоненти за опаковъчни машини. Инвестицията на близо 37 млн. лв. ще бъде реализирана до 2019 г. Разкрити ще бъдат 153 работни места. Проектът предвижда изграждане на високо-технологично предприятие за производство на детайли и компоненти за опаковъчни машини МУЛТИВАК.

Най-добрите германски фирми в България

3. Корпоративна социална отговорност – „Билла България“ ЕООД.

През 2016 г. в рамките на кампанията „За повече деца в България“ заедно с фондация „Искам бебе“ „Билла България“ ЕООД подпомогна 6 двойки с финансови средства за инвитро процедури. Кампания „Ние обичаме България“ събра на 66 000 лв. за реставрацията на лъва на паметника „Шипка“.

Най-добрите германски фирми в България

4. Иновации – „Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД.

Компанията кандидатства в тази категория с Концепция за енергоспестяване и намаляване на вредните емисии на СО2 с единствена по рода си инсталация за отопление и охлаждане на магазините Кауфланд. Магазините са независими от външни енергийни източници, защото чрез системата се покриват 100% от годишните енергийни нужди. Няма и шумово замърсяване.

Най-добрите германски фирми в България


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    6 0 Отговор
    Тея от Кауфланд да нямат панели на покрива или скрити електроцентрали в складовете?
  • 2 Бай хой

    6 1 Отговор
    С едно изключение са търговци окупирали печеливши сектори и смучещи и изнасящи добавената стойност от труда на българите.
  • 3 Ники

    1 0 Отговор
    Олио да ги попари всички......