Last news in Fakti

31 Януари, 2017 05:45 2 682 7

5 успели личности, които не четат книги

  • книги-
  • четат-
  • личности-
  • успели-
  • художествена литература

Понякога не е нужно да четеш художествена литература, за да успееш в живота

5 успели личности, които не четат книги - 1
Снимка АП/БТА

Много успели хора обичат да четат.

Ричард Брансъб, Марк Зукърбърг и Илон Мъск споделят някои от любимите си четива, министърът на отбраната Джеймс Матис е известен с това, че носи със себе си библиотека от 6000 книга, а Бил Гейтс твърди, че чете по около 50 книги на година.

Това обаче, не означава, че непременно трябва да сте книжен плъх, за да се превърне в успял човек.

"Изданието "Бизнес инсайдър" е подбрало имената на 5 успешни личности, които казват, че не четат книги:

Кание Уест

Известният изпълнител може и да е съавтор на книгата „Благодаря и пак заповядай“ ("Thank You and You're Welcome"), но той отбелязва, че по принцип стои настрана от книгите.

"Понякога хората пишат романи и те са толкова многословни и толкова погълнати в себе си", заяви през 2009 г. Уест. "Аз не съм фен на книгите. Никога не бих поискал автограф на дадена книга. Аз съм горд нечетящ човек. Харесва ми да получавам информация като правя неща, с които съм в контакт с хората. Да говоря с реални хора и да живея реален живот. "

Фльор Пелерин

През 2014 г., бившият френски министър на културата заяви, че не е чела художествена литература в продължение на 2 години.

"Признавам, без никакъв проблем, че през последните две години не съм имала време да чета", каза тя, цитирана от „Ню Йорк Таймс“. "Четох много бележки и нормативни документи. Четох много новини."

Доналд Тръмп

За разлика от Барак Обама, новият президент на САЩ заяви съвсем ясно, че той не обича да чете.

Когато Меган Кели го притисна да назове любимата си книга (като изключим Библията или неговата собствена книга „Изкуството на сделката" (The Art of the Deal), той заяви "На Западния фронт нищо ново."

Но когато трябваше да отговори на въпроса коя е последната книга, която е прочел, Тръмп продължи с думите: "Аз чета пасажи, чета откъси, глави, но не разполагам с време за цяла книга", заяви той, цитиран от изданието “Ню Републик“.

Меган Трейнър

През 2014 г., в интервю за списание „Космополитън“, певицата заяви, че не е чела „50 нюанса сиво“ (Fifty Shades of Grey). Но се оказа, че не става въпрос само за романа на Е. Л. Джеймс. А за книгите изобщо: „Не чета книги“, заяви тя.

Браян Крзаник

"Аз не чета. Не чета книги. Нямам време", заяви главният изпълнителен директор на Intel пред събралата се публика на срещата на върха на компанията „Intel Capital Global“, която се проведе през октомври.

Той продължи своята реч с думите, че последната книга, която е прочел е била наръчник за заварчици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васичка Атанасова

    1 1 Отговор
    и аз съм в тази графа
  • 2 goni

    1 0 Отговор
    Шефа на Интел ми хареса много! Последната книга, която бил прочел е наръчник за заварчици!:) Сигурно му се е налагало във връзка с работата!:)
  • 3 гощо

    1 6 Отговор
    Да чета книги? Егати скуката!!!!! Защо да подкарам 400страници когато вероятно ги има събрани в час и 30мин хубав филм?!?!? А да видим сега предпочитанията ми към едно изкуство за сметка на друго(набедено) дали ме прави ТЪП? Я да чуем Ентелигенцията кО шЪ каЙЙЙ?!?!?
  • 4 Мдааа

    2 0 Отговор
    Всички "умници" не четат книги!
  • 5 Bibi

    3 0 Отговор
    И аз чета все по-рядко, щото вечер като се прибера уморен, лягам, взимам книга и след две минути ме е ударила по лицето - просто заспивам. Но е хубаво да се чете - четенето поддържа мозъка млад и предпазва от старческа деменция.
  • 6 смолата

    2 0 Отговор
    Уважаема г-жо/г-це Атанасова,
    Веднага ще разпоредя да изпратят гневно писмо до редакцията на "Факти", че не са Ви включили в тази така престижна класация. В душата ми няма и съмнение, че Вие сте по-богата, по-известна, по-успяла и не на последно място по-одухотворена от редица от изброените личности, например афро-американецът Уест, при това без да сте прочела едничка книжка в живота си.
    Пожелавам Ви страхота седмица!
    Вечно ваш:
    Смолата

    Към всички: Четете книги, не се излагайте. Книгата е храна за душата и нищо по-малко.
  • 7 ссс

    0 0 Отговор
    А аз съм чел само Робинзон Крузо и после все исках да бъда като него,
    еех що колиби съм построил на Чайтепе-то и колко комари съм нахранил !?