30 Януари, 2017 15:49 1 935 2

ЕС и Лондон на прага на икономическа Студена война

  • brexit-
  • ес-
  • великобритания-
  • марио джиро-
  • икономика-
  • война-
  • студена война

Преговорите за Brexit трябва да се водят спокойно и разумно, а не отмъстително

ЕС и Лондон на прага на икономическа Студена война - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският съюз и Великобритания се насочват към икономическа Студена война. За това предупреди зам.-министърът на външните работи на Италия Марио Джиро в интервю за „Гардиън“.

По думите му в ЕС има много повече хардлайнери, които са били против решението на Лондон да излезе от общността, отколкото се е смятало.

„Чуваме, че има все повече хора и икономически интереси, които си мислят, че могат да унаследят икономическата позиция от Великобритания. Това ще бъде икономическа война, икономическа Студена война“, заяви Марио Джиро.

Според него ще бъде пагубно за западните страни, ако започне ера на остра конкуренция. Преговорите за Brexit трябва да се водят в атмосфера на спокойствие, заяви италианският дипломат.

Той предвижда, че ще има „ужасяващи последици“ за западните страни, ако между Брюксел и Лондон избухне икономическа война.

„Ако ЕС действа отмъстително към британците, всички ние сме в беда“, каза още италианският дипломат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аяао

    3 1 Отговор
    Е как не отмъстително бре? Кой обича дезертьорите - предателите?
    Така че сега техно чудо та ничие... за ингелизите имам предвид!
    След като напускат кораба ще плуват в открито море - не знам какво друго са очаквали!

    Коментиран от #2

  • 2 Morgoth

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "аяао":

    Англичаните нямат проблем да плуват в откритото море - ще загубят много от ЕС, но те могат да си го позволят. Ще си партнират повече със САЩ, Турция и Русия. Докато ЕС разкъсван от политически противоречея и фиксиран в либералните си ценности ще откаже на САЩ, защото Тръмп не е либерал, ще откаже на Русия заради Украйна, ще откаже на Англичаните, че били предатели и ще остане сам със собствените си противоречия и преекспонирани идеали.