Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 10:03 2 502 4

Българско кисело мляко стана №1 в САЩ

  • кисело мляко-
  • сащ-
  • пазар

Българско кисело мляко се котира в Америка. То беше избрано за №1 в американска класация за нови млечни продукти.

Тази класация означава популярност, защото американският потребител не е запознат с българското кисело мляко. Много хора вече знаят, че съществува такъв вид българско мляко”, каза в предаването „Тази събота” по bTV Атанас Вълев - собственикът на марката - който направи пробива.

По думите му единствената разлика между гръцкото мляко и нашето е, че тяхното е изцедено.

Слоганът гласи „Нека гърците да имат техните философи, млякото оставете на нас” . Самите гърци също го приемат от сърце и се смеят, разказа производителят.

По думите му те самите казват, че това е истинското мляко.Консуматорите, които искат здравословно хранене, все повече се обръщат към нашето кисело мляко, защото е с ниско съдържание на мляко и този кисел вкус започва все повече да им допада, добави бизнесменът.

По думите му не е нужно бактерията да вирее, тя е вече създадена и промишлено се продава в прахове, които могат да се използват навсякъде:

„Важното е суровината, а ние използваме много качествено прясно мляко, което идва от крави, които пасат в планините в северната част на Ню Йорк. Там го произвеждаме. Много е важна комбинацията от щамовете на бактерията".

Това, което правим в Америка, е някакъв вид революция. Новото е връщане на старото – истинското автентично кисело мляко. В България също е възможно, но е необходим контрол, за да сме сигурни, че е истинско, каза българинът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    3 5 Отговор
    Българин,друг път -този си е чист евреин в разсъжденията си.Както и да е - да си продава млякото - нали съдържа буквеното съчетание "бълг".А гърците, ех тази пасмина... .

    Коментиран от #3

  • 2 Чичу Ади

    15 0 Отговор
    Кофичка к.мляко там я продават поне за долар. Млякото не е по-скъпо от нашето. Просто в България има 1 милион производителя, които искат с продажбата на 1500 кисели млека на ден да карат новата S класа на Мерцедес. За това в нашите кофички има всичко друго, но не и мляко. А контрола е ясен, както и при месото, както и при всичко останало. Корупцията е най-развитото нещо в Бълхария.
  • 3 Чичу Ади

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "ключаря":

    Важното е, че ти с 5 лева в джоба си истински българин. Остави ги тези евреи да си правят парите.....
  • 4 CL500

    1 0 Отговор
    ...''се обръщат към нашето кисело мляко, защото е с ниско съдържание на мляко''
    Евала, нашият и там явно го произвежда както тук - с ниско съдържание на мляко, хахха. Няма лошо, важното е клиентът да е доволен, макар и леееко заблуден какво похапва :-)