Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 06:51 983 1

ЕС трябва да се отърси от желанието да накаже Великобритания

  • ес-
  • великобритания-
  • сделка-
  • европейски пазари-
  • свободен достъп

Грешният подход на ЕС към британците заплашва да разклати основите на съюза

ЕС трябва да се отърси от желанието да накаже Великобритания - 1
Снимка: shutterstock

Европейският съюз трябва да преглътне разочарованието и огорчението и да договори добра сделка с Великобритания след излизането на страната от съюза. Това е основната теза в анализа на германския икономист Ханс-Вернер Шин за сайта Project Syndicate.

С излизането си от ЕС, Великобритания е готова да се откаже от всичко. Европейските лидери обаче, не са готови да позволят това да се случи или поне не и преди страната да плати необходимата цена.

ЕС настоява, че Великобритания не може да търгува свободно на единния европейски пазар, без да приеме свободното движение на хора. Тава отчасти се дължи на опасенията, че и други страни от ЕС ще се опитат да поемат по пътя на Brexit, ако видят, че съюза не наказва „отцепниците“.

Шин обаче твърди, че желанието на ЕС да накаже англичаните за решенията им е изключително грешен подход. Според него, спирането на свободния достъп на Великобритания до европейските пазари ще навреди на европейците по същия начин, по който и на британците.

Ако ЕС не промени подхода си, рискува да се превърне в общност, в която само шепа страни са доволни, а останалите искат да напуснат, но ги е страх.

Четете пълния текст на коментара на Ханс-Вернер Шин във Факти.бг!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 1 Отговор
    Като ние ще сме от доволните страни защото само ще си усвояваме еврофондове 😂