Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 14:16 1 747 0

ИКЕА прави играчка, създадена от българче

  • икеа-
  • играчка-
  • българче
ИКЕА прави играчка, създадена от българче - 1

ИКЕА ще произведе играчка по дизайн на българско дете. Рисунката на летящия дакел - еднорог Мури на десетгодишната Мира от България бе избрана сред 70 000 предложения от цял свят. Това съобщиха за Факти.бг от УНИЦЕФ България.

За трета поредна година „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели“ ще превърне рисуваните герои на 10 малчугани в лимитирана серия плюшени играчки с кауза, които ИКЕА ще продава в магазините си в цял свят.

За първи път в конкурса има български финалист – десетгодишната Мира от София. Тя е пленила международното жури с рисунка на крилатия дакел Мури. В тазгодишното издание на конкурса се включиха близо 2000 деца от България.

Мира от София обаче е успяла да се пребори с конкуренцията на своите връстници от 48 държави, където ИКЕА има свое представителство.

У нас за последните четири години инициативата събра общо над 140 000 лева за проекти на УНИЦЕФ България. Набраните средства осигуряват домашен уют в девет центъра в подкрепа развитието на малки деца и деца и семейства жертви на насилие, създадени от УНИЦЕФ в пет български града. Събраните средства отиват за Котел, Сливен, София, Шумен, Монтана, Берковица, Градец и Нова Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА