Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 16:03 1 768 3

US посланик: Гърция да напусне еврозоната

  • гърция-
  • еврозона-
  • тед малок
US посланик: Гърция да напусне еврозоната - 1

За Гърция ще е по-добре, ако напусне еврозоната. Това заяви вероятният избор на американския президент Доналд Тръмп за посланик в Гърция Тед Малок. В свое интервю за телевизия „Скай“ той посочи, че основният проблем е кой ще управлява процеса по напускане на валутния съюз на ЕС и как ще се избегне целия хаос и цялата нестабилност.

Тед Малок все пак си призна, че не знае отговора на този въпрос. В своето интервю бъдещият посланик отбеляза, че не е дискутирал идеята си Гърция да напусне еврозоната с президента, Държавния департамент или с финансовото министерство.

Тед Малок все пак не пропусна да припомни, че преди една година самият Доналд Тръмп е коментирал в Туитър, че Гърция си губи времето в еврозоната.

Преди близо две години в разгара на кризата в Атина се въртяха спекулации, че са разработва план за отказ от еврото и въвеждането на нова драхма. Тези слухове бяха отречени от премиера Алексис Ципрас и бившият министър на финансите Янис Варуфакис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скрунджо

    6 0 Отговор
    Гърция се нуждае от ултра спешна еднократна спасителна инжекция в размер от $80 млрд на година.

    Коментиран от #2

  • 2 Сноудън

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Скрунджо":

    Ще им бутна едно рамо да ги получат при едно условие, ако м кихат по милон на година!
  • 3 кроко

    1 0 Отговор
    Няма проблеми, куцо, кьораво и сакато от цял свят се надпреварва да дава акъл какво да правим на Балканите - тези и тези територии да си ги менкате; тази страна да се подели между тези и тези; вие аут от тоя съюз; онези да "влизат", искат-неискат! И така вече над 150г.