Last news in Fakti

14 Февруари, 2017 05:44 1 361 0

Любовта е безценна…особено на Св. Валентин

  • любов-
  • свети валентин-
  • подаръци

Парите не са от значение, когато пазаруваме за любимите хора

Любовта е безценна…особено на Св. Валентин - 1

Дали е малък романтичен жест, или екстравагантна изненада за специалния човек, хората по света усещат духа на св. Валентин и харчат повече от всякога по време на най-романтичния ден в годината. Това се посочва в проучване на голям картов оператор.

Макар все още по-голямата част от покупките да се извършват лично, дигитализацията вече превзема и Св. Валентин – трансакциите, извършвани в сайтове за електронна търговия по време на романтичния празник, бележат ръст от 37%.

Ако все още не сте избрали нещо специално за любимия човек, това не е повод за паника. По-голямата част от покупките за Св. Валентин се извършват в последния момент, като 13-и февруари акумулира 47,7 милиона от трансакциите през последните три години.

Последните години ясно показват, че пътят към сърцето определено минава през стомаха, като харченето в ресторанти бележи стремителен ръст от 102% от 2014-а година.

“Макар през последните няколко години да казваме „обичам те“ по различни начини, да засвидетелстваш чувствата си към някого на 14-и февруари е по-популярно от всякога.

Проучването, което изследва потребителското поведение на повече от 200 територии по света, отличава няколко други покупателни тенденции.

Личното отношение продължава да бъде от значение: Въпреки продължителния ръст на онлайн пазаруването, 95% от транзакциите около Св. Валентин все още се извършват лично. Латинска Америка отбелязва най-голям ръст при онлайн покупките – с 250% повече от 2014-а до 2016-а година. Следва я Близкият изток и Африка с 56% ръст.

Ето и тенденциите в различните райони:

В Азиатско-тихоокеански регион харчат повечето от средствата си за хотели/ мотели за Св. Валентин – 37%, което е 33% ръст от 2014 година. Извършват 85% от покупките си на Св. Валентин лично, но въпреки това онлайн пазаруването се е увеличило с 81% през последните три години.

В Канада избират да харчат повечето средства за ресторанти и хранене навън на Св. Валентин – 34%

59% от харченията се извършват лично.

В Европа повечето от харчовете по време на Св. Валентин са за хотели/ мотели – 35%. Този сегмент бележи 50% ръст за три години.

В Европа се извършват най-много покупки онлайн в сравнение с останалите региони – 19% от покупките за Св. Валентин се извършват през сайтове за електронна търговия.

Най-висок ръст на Св. Валентин в Европа отчитат ресторантите – с 67% повече за период от три години.

В Латинска Америка онлайн пазаруването бележи най-висок ръст – 250% за три години. Отбелязва се ръст и в покупките на цветя, където се наблюдава огромно увеличение от 271% между 2014-2016 г.

Отчита се и най-голям ръст при разходите за бижута – с 66% повече.

В САЩ обичат да харчат за храна, 44% от харчовете са за ресторанти, а това отбелязва най-големия ръст за всички региони от 2014 година – със 130% повече. 90% от покупките се извършват лично.

Харченето за хотели/ мотели на Св. Валентин също отбелязва ръст от 57% през последните три години.

В Близкия изток по-голямата част от бюджета за Св. Валентин се предвижда за хотели/ мотели (43%), следвани от покупките на бижута (22%).

Три четвърти от покупките (75%) се извършват лично.

Също се отбелязва ръст в продажбите на цветя – с 22% повече през последните три години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА