15 Февруари, 2017 11:18 1 809 3

„Дойче банк“: Паундът пада с 16% при Брекзит

  • брекзит-
  • паунд-
  • дойче банк
„Дойче банк“: Паундът пада с 16% при Брекзит - 1
Снимка: АП/БТА

Британският паунд ще се обезцени с 16%, след като правителството на Тереза Мей активизира член 50 от Лисабонския договор. По този начин ще бъде даден старт на процедурата за напускане на Острова на Общността.

Тази прогноза направи пред Блумбърг директорът на валутни пазари в „Дойче банк“ Джордж Саравелос. Според него британският паунд може да падне под нива от $1,05.

Преговорите за Brexit скоро ще започнат и въпреки изразените и от двете страни положителни намерения, ние сме много загрижени поради липсата на време, за да се завърши сделка за две години, а ние се тревожим, че преговорите ще забуксуват около въпроса на плащането, което Великобритания трябва да направи, за да напусне ЕС, и нещата ще се бавят доста. По тези причини ние сме негативно настроени за търгуването на паунда на международните валутни пазари, обобщи Джордж Саравелос.

Той се застрахова, че политически опасения тикат лирата към ниво $1,10.

Във вторник британската лира падна с 0,6% до $1,246. Причината беше обявената инфлация на Острова от 1,8%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 3 Отговор
    Тези немци нещо взеха да цвърчат.
  • 2 onq s konq

    2 0 Отговор
    Английските к...ленца дето нямат налочване по морето щото всичко им идваше "евтиния до шия" леко ще зачезнат
  • 3 misli posle govori

    1 0 Отговор
    Евро-долар- паунд-франк(1:1:1:1)