26 Февруари, 2017 18:27 823 2

Плодовете и зеленчуците поевтиняха

  • плодове-
  • зеленчуци-
  • цена
Плодовете и зеленчуците поевтиняха - 1
Снимка: Shutterstock

Плодовете и зеленчуците поевтиняха през минилата седмица на едро, показват данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), пише "Труд".

Цената на ябълките се понижи с 0,7% до 1,34 лв./кг на едро, а портокалите поевтиняха с 2,8% до 1,05 лв./кг на едро. Килограм лимони на едро се търгуваше по 1,95 лв. през миналата седмица, а мандарините се продаваха по 1,30 лв./кг. на едро.

При зеленчуците най-голям спад в цените има при оранжерийните домати (-11,9%), като килограм на едро стигна 1,63 лв. Оранжерийните краставици поевтиняваха с 8,3% до 2,77 лв./кг на едро, докато зелената салата поскъпна с 4,9% до 1,08 лв. за брой. На борсата картофите се търгуваха до 0,73 лв. за килограм на едро, с две стотинки по-евтино от предходната седмица, а морковите струваха до 1,08 лв./кг на едро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kabagaidarov

    3 0 Отговор
    В България всичко се изчислява в зарзават. Никой не говори дали горивата, лекарствата и прочие трябва да са на такива цени. но щом скочи или падне зарзавата се съобщава на всеослушание. Що не коментирате например цените на ЗЪБОЛЕКАРИТЕ....
  • 2 БАТЕ ЖОРО

    2 0 Отговор
    тази статистика е свързана с промоциите в големите вериги