8 Март, 2017 16:43 969 0

България предлага туризъм за 4 сезона на изложението в Берлин

  • туризъм-
  • дестинации-
  • itb берлин

На най-голямото туристическо изложение в света ITB Берлин, което започна днес и продължава до 12 март 2017 г., България се представя с национален щанд от 400 кв. м, организиран от Министерството на туризма.

Сред основните продукти и услуги, които се предлагат на вниманието на професионалистите и крайните потребители, са оферти за лятна/морска почивка, културно-исторически и опознавателни маршрути, балнео- и СПА процедури, еко, селски, планински маршрути и др.

Министърът на туризма Стела Балтова разгледа големия и просторен щанд на страната, който заема почти половин палата. Направен е с огромни светещи фотоси, включително и на страничните стени на залата. Министърът посети и разговаря с всеки един участник от компаниите и общините, които се представят. Българските туроператори, хотелиери и общините очакват силно изложение. Някои от тях предвиждат ръст между 30 и 40% на германските туристи към страната ни спрямо миналата година.

България е сред най-дългогодишните участници в ITB Берлин и се представя за 49-и път, като тази година съизложителите на щанда заедно с министерството са 43. Общият брой на общините, които присъстват, е 7 - Варна, Общинско предприятие «Туризъм»-Бургас, Приморско, Русе, Любимец, Елена и Общинско предприятие «Туризъм»-Столична община. Броят на туристическите фирми и хотели е 37, в това число и Асоциацията на дунавските общини „Дунав“.

България показва своите традиционни и нови туристически продукти. Фокус е потенциалът на страната като целогодишна туристическа дестинация. Гостите от Германия могат да разширят досегашната си представа за България като предимно морска лятна дестинация и да я преоткрият като древна държава с богата история, красива природа, предлагаща разнообразни алтернативни форми на туризъм. Все по-голяма популярност сред немските туристи добиват опознавателните маршрути.

На българския щанд като атракции се правят дегустации на вина, плетат се мартеници, които се връзват на посетителите. Новост е представянето на България с очила за виртуална реалност, с които могат да се видят атрактивни туристически забележителности.

Министерството на туризма демонстрира още българските EDEN дестинации - European Destinations of ExcelleNce („Най-добри/отлични европейски дестинации“). Инициативата е на Европейската комисия и популяризира устойчивото развитие на туризма в Европейски съюз. В България EDEN дестинациите са 12, избрани с три национални конкурса по темите културен туризъм, защитени територии и акватик туризъм. Това са Белоградчик, Луковит, Враца, Силистра, Каварна, Природен парк „Странджа“, Кърджали, Казанлък, Белица, Сандански, Сапарева баня и Кюстендил. Присъствието на ЕДЕН-дестинациите на изложението е допълнителна възможност с тях да се запознаят както потенциалните туристи, така и ангажираните в туризма професионалисти (туроператори, организации за устойчив туризъм и др.). Участието на проекта в рамките на изложението е част от цялостната кампания за промоция на EDEN дестинациите и е предпоставка за генериране на допълнителен туристически интерес към тези географски райони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА