9 Март, 2017 16:06 1 027 0

"ДЕР туристик" отбелязва 26% ръст за България

  • дер туристик-
  • ръст-
  • българия
"ДЕР туристик" отбелязва 26% ръст за България - 1

Големият германски туроператор "ДЕР туристик" (DER Touristik) отбелязва ръст от 26% на записванията за България до момента за цялата 2017 г. Това стана ясно по време на среща на министъра на туризма Стела Балтова с Калин Сутев, управител на Destination touristic services - България (агенцията на "ДЕР туристик"), в рамките на изложението ITB в Берлин. Очакванията са още за 10% повече седалки на полетите за страната ни.

През миналата година туроператорът е изпратил у нас около 130 000 туристи, предимно от Германия. Останалите пазари са Австрия и Швейцария. Ние сме лидер на германския пазар в предлагането на България, заяви Сутев.

Двамата разговаряха за качеството на българския туристически продукт и осъществяването на съвместни действия в тази област. От "ДЕР туристик" също отчитат под 2% рекламации за страната. Компанията има свой каталог за България. Тя разполага с 2800 собствени туристически бюра, работи с 14 дестинации и 7.1 млн. туристи, като годишният му оборот надхвърля 5.43 млрд. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА