6 Юни, 2017 10:11 14 746 16

Двойно поскъпване на биткойна

  • биткойн-
  • валута-
  • цена-
  • прогноза
Двойно поскъпване на биткойна - 1
Снимка: Shutterstock

В края на месец май цената на най-известната криптовалута – биткойна, премина психологичната граница от 2000 USD. Към момента редица анализатори смятат, че към края на годината може да се очакват нива от 4000 USD за 1 биткойн, прогнозира управителят на хедж фонда Global Investment Fund Advisors Bitcoin, Дейвид Мастерс.

Основната причина за скока на криптовалутата днес е това, че през април Япония я легализира. Към днешна дата на японската йена и корейския вон се падат 48.6% от всички борсови сделки. Не трябва да се пренебрега и фактът, че инвеститорите се страхуват от политическата нестабилност.

Именно криптовалутата е тази, която може да защити трейдърите от поредната финансова криза е мнението на Майк Мелъни от брокерската компания GoldSilver. Той припомня че през 2000 г. е имало криза на акциите и в сектора на недвижимите имоти. Днес акциите, облигациите и недвижимите имоти се намират в един от най-големите балони за цялата си история на съществуване. Когато балонът се пукне, за много ще има разрушителен характер.

Анализаторите предричат успех не само на биткойнът, но и на другите видове криптовалути. Към края на 2018 г. цифровата валута на основата на блокчейн протокола Ethereum може да надвиши капитализацията на биткойна. „В Ethereum виждаме далеч по-богата и сложна екосистема за разработчиците, която се развива много бързо. Това и доведе до побързият темп на поскъпване спрямо биткойнът”, обяснява Олаф Карлсон-Ви, управител на хедж-фонда Polychain Capital.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    14 2 Отговор
    Храната е валута!

    Коментиран от #2

  • 2 da no

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Джон Смит":

    Храната се купува с валута.
  • 3 Иван

    17 5 Отговор
    Добре как е обезпечена тази валута ? Има ли злато равно на стойноста на създадените биткойни ? Някой може ли да ми обясни, че така както ми изглежда на мен са измислени цифри в компютъра и не ми се връзва.

    Коментиран от #5

  • 4 Соломон Вагенщайн

    12 13 Отговор
    КРИПТО-ВАЛУТИТЕ СА ПИРАМИДАЛНИ СТРУКТУРИ БЕЗ ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ. ПО ЦЕННО ОТ ЗЕМЯТА,НЯМА,НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ Я ИЗКУПИХА,РУСКИТЕ ЕВРЕИ !

    Коментиран от #8

  • 5 Alex

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    До: Иван
    Биткойнът е обезпечен от производствените мощности на компютрите - той се "произвежда" от тях, като колкото по-мощни си, толкоз повече произвеждат.
    Освен това "производството" му е ограничено от алгоритъма му - преди година с ресурс X произвеждаш 1 биткойн, сега със същия се произвежда 0,2...
    Така максималният брой не може да расте неограничено и с линейни темпове.

    Поздрави!

    Коментиран от #6

  • 6 ооооооо

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Alex":

    абе, точно пирамида!
    и не се знае кой и кога ще я срути и ще прибере паричките.
    сефте!
  • 7 Бай Иван

    6 2 Отговор
    а пък аз се имах за средно интелигентен...ще взема да си скъсам дипломата от УНСС :-)
  • 8 777

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Соломон Вагенщайн":

    Турците я изкупиха бе Соломончо .
  • 9 Димо

    7 1 Отговор
    Същите"Велики" анализатори преди две години твърдяха,че със сигурност до година две паритетът между долар и евро ще е факт.Убедил съм се,че подобни "специалисти" завършили в Харвард,Кеймбридж,Принстън много умело притикват предвижданията си ,които всъщност си се оказват една руска рулетка за лековерните.Обикновенно става обратното на техните прогнози.
  • 10 420

    7 2 Отговор
    Голям смях, аборигени, коментират криптовалути...BTW, гения по нагоре...я кажи една парична единица в света която да е обезпечена със злато...? И по принцип да знаете за лаиците, търговията с валути е от най-рисковите борсови операции. И ако ви интересува, стойноста при криптовалутите идва от Blockchain технологията...четете и се образовайте, защото това нещо може да ни изкара от калта и свинщината в бг. Като имаме прост народ и политици поне може да си направим Smart Laws и Smart Contracts, които са в основата на криптовалутите!!!

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "420":

    ...един човек който разбира нещата
    много добър пост
  • 12 КриптоМан

    9 0 Отговор
    По-глупавите и страхливите да не се занимават с крипто валути. То даже не е правилно да се наричат валути, по скоро са токени. Долара с какво се обезпечава или пък еврото, та да не се мъчите ще ви кажа, с НИЩО!

    Коментиран от #13

  • 13 АЯС

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "КриптоМан":

    Точно така, правилното наименование не е валути, а жетони (tokens). Те са технологичен продукт на децентрализираните мрежи. Технологията се развива, става по добра за ползване и съответните мрежи разменящи се жетони също. Що се касае до покритието, да няма покритие, но те са удобни за прехвърляне на стойност която следва пазарната им цена.
    Тези технологии са динамични и една ще замени другата и така в жестока конкуренция оцелява най-добрата според потребителите.
  • 14 споко

    4 0 Отговор
    Като минат 50-100 години и като се докаже в практиката като стабилна и нискорискова "валута", ще почна да я купувам и да й обръщам внимание...Дано доживея (мечтая си)...Засега не ме интересува и инвестирам, макар и скромно, в реални активи - земя. Със сигурност някой ще спечели много повече от мен и със сигурност някой ще загуби много повече. Богатство във времето трудно се запазва и трудно се пренася - справка историята....
  • 15 Криптоселянин

    3 2 Отговор
    С тая криптовалута мога ли в криптомагазина да си купя криптохляб и криптосирене и да се наям ?

    Коментиран от #16

  • 16 ъхъ

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Криптоселянин":

    В някои държави можеш, при това не криптосирене, а сирене, което трябва да внимаваш как си го поръчваш, че да не получиш кашкавал вместо сирене.