12 Юни, 2017 11:11 1 387 5

Инвеститор разочарован от референдума в Трън

  • трън-
  • “евромакс сървисиз“ еоод-
  • допитване-
  • референдум
Инвеститор разочарован от референдума в Трън - 1

Фирмата “Евромакс сървисиз“ ЕООД е силно разочарована от резултатите на местния референдум в Трън. Според нея те ще се отразят на бизнес климата в региона.

Вчера в Трън се проведе местен референдум с въпрос „Против ли сте община Трън чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и обработка на метални полезни изкопаеми?”

Реално хората гласуваха да има ли златодобив в Трън или не. 94% от жителите на малкия град гласуваха против мината. Те се притесняват, че откритият добив на злато ще замърси въздуха и водата.

Компанията разпространи до медиите позиция, в която заявява, че "приема резултатите от местния референдум в Трън като очаквани на фона на масираната манипулативна кампания сред местното население".

Според инвеститора при насрочването на референдума е имало отклоняване от законово установената процедура за разглеждане на такива инвестиционни проекти, което е разочароващо за бизнес климата.

За да избегне напрежението, фирмата е отказала да се включи в кампанията за референдума и е направила съществена промяна в проекта си в отговор на обществените очаквания, заявяват от "Евромакс Сървисиз".

В позицията се казва още, че е важно да се чуе произнасянето на съда по протеста на прокуратурата срещу незаконосъобразността на решението на общинския съвет в Трън за провеждане на референдума.

Инвеститорът се надява скоро да има резултат и от разследванията по подадените от фирмата сигнали за рекет, отправяне на заплаха и палеж в информационния център в Трън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    6 0 Отговор
    То ако се проведе референдум за дунди прешаса пак ще е така ама никой не ни пита .
  • 2 КИТАЕЦ СЪМ ВЕЧЕ

    2 3 Отговор
    Българинът вода гази, жаден ходи. Ако по цял свят, америка,канада, рудия,норвегия и в арабските държави имаше Българи, светът нямаше да види ни петрол нито газ. Каква екология бре Ганчо,? Мизертсвай тогаз, и гладувай умнико. Други ще го вадят това злато, рано или късно.Защо сме най прости и глупави тъпи?
  • 3 Гого

    3 1 Отговор
    Браво на жителите на г.Трън.Така се пази природата и здравето на
    хората.к
  • 4 пешо

    6 0 Отговор
    БРАВО И БЕЗ ТОВА НИЩО ,НЕ ПЕЧЕЛИМ ОТ ТЕЗИ КОНЦЕСИЙЯ.ЗЛАТО НЕ Е НА ДЪРЖАВАТА ,КАКТО ПИШЕ ПО -КОНСТИТУЦИЯ,А Е НАЦИОНАЛНА СОБСТВЕНОСТ НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА БГ.
  • 5 неутрален

    3 0 Отговор
    Природните блага са на хората и трябва да ги управлява държавата, а не алчни концесионери.Какво става с миньорите, собствениците си въртят шапките, сдушили се с управниците, плащат им проценти, а за трудещите се няма заплати. Такава е нашата тъпа държава в резултат на алчни и нагли управляващи.