Last news in Fakti

16 Юни, 2017 10:56 2 876 2

Летим евтино до още 2 европейски града

  • летище-
  • полети-
  • софия
Летим евтино до още 2 европейски града - 1
Снимка: М. Богданова ©

По 2 нови дестинации ще може да летим евтино от пролетта на 2018 г. Новите маршрути са Ница и Лисабон с по два полета седмично. Цената на еднопосочен билет е 24.99 EUR. Полетите до Ница ще са в понеделник и петък, а до Лисабон вторник и неделя. Те ще стартират съответно от 26 и 27 март 2018 г.

WizzAir също така увеличава честота на полетите до най-натоварените дестинации като общо ги увеличава с 22 слота. От пролетта на следващата година авиокомпанията ще лети ежедневно до Барселона, Айндховен, Рим и Тел Авив. Полетите от София до „Лутън” Лондон ще бъдат 19 вместо досегашните 17. По пет полета ще има седмично до Копенхаген, Брюксел и Ларнака.

WizzAir отчита 36% ръст на превозените пътници за първите пет месеца на текущата година в сравнение със същия период на миналата. За цялата 2016-а е обслужила 1.7 млн. пътници. За 2018 г. се очаква ръст от 12% на обслужените пътници само за София.

От нискотарифната авиокомпания също така заявиха, че не са съгласни с решението за еднакви такси за обслужване на пътници на Терминал 1 и Терминал 2. Те вече са 7.5 EUR на пътник и на двата терминала, докато преди на Терминал 1 беше 14.50 EUR. От промяната столичното летище губи между 8 и 10 млн. EUR на година. От WizzAir най-вероятно ще обжалват решението както на българско, така и на европейско равнище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Но ходим

    2 0 Отговор
    НО ХОДИМ НА ТОАЛЕТНА НА ДВОРА ЗАД КЪЩАТА. И после какви вкусни дюли стават на есен. Да ядеш, да ядеш, да си ... майката.
  • 2 Вече сме ЦИВИЛИЗАЦИЯ

    2 0 Отговор
    Нивото на културата ни взе да се повишава, защото вмест тоалетна хартия преминахме на вестници, сега и този дето на него седя знае повече и от мен.