Last news in Fakti

27 Юни, 2017 09:32 3 283 4

BMW подпомага американската икономика

  • bmw-
  • сащ-
  • инвестиции-
  • работа
BMW подпомага американската икономика - 1
Снимка: Shutterstock

Автомобилният гигант BMW ще инвестира 600 млн. USD в заводите си в Южна Каролина. В същото време възнамерява да разкрие и нови 1000 работни места. Плановете трябва да бъдат реализирани в следващите 4 години.

Именно изборът на BMW преди 25 години да се установи в Южна Каролина прави щата известен, признава кметът му Хенри Макмастър. Това безспорно е привлякло и други фирми да се установят там. Към момента в щата дейност развиват 400 компании, свързани с производството на автомобили, които дават хляб на 66 000 работници.

Като цяло през следващите няколко години компанията ще разшири дейността си, което ще наложи създаването на над 10 000 работни места, съобщи Харалд Крюгер, главен изпълнителен директор на BMW.

Новината от BMW идва в отговор на изказването на президента на САЩ Доналд Тръмп преди няколко месеца, че германските автомобилостроители не желаят да произвеждат по-голямо количество коли в заводите, които са на територията на САЩ. Пред вестник Bild тогава, той заплаши германските компании от автомобилния бранш, за въвеждането на гранични мита от 35% за колите внасяни на пазара в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    11 1 Отговор
    Световната икономика е в пряка зависимос от просперитета и растежа на беенве !!!Мечтая си да отворат завод и тука и да почна работа при тях!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Контра

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    БЕ ЕМ ВЕ СИ СПИСВА НЕУКО ЧИЛЯЧЕ.

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Контра":

    той редовно пише с моя ник НАРОЧНО ПРОСТАШКИ ,ЗА ДА МЕ УНИЖИ/?/...МЕНЕ!Естествено "простащините" му са според способностите и манталитета му,но ...Е ПОДЛО И НЕПРИСТОЙНО!Е такива злобни и двулични хора като ги видиш строполени на улицата ,КАК ДА НЕ ГИ ПРЕКРАЧИШ И ОТМИНЕШ?!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.