Last news in Fakti

3 Юли, 2017 21:07 2 162 3

Държава със 720% инфлация за половин година

  • заплата-
  • инфлация-
  • венецуела
Държава със 720% инфлация за половин година - 1
Снимка: АР/БТА

Когато президентът на дадена страна съобщи, че минималната работна заплата се повишава изведнъж с 50%, то първата реакция е радост. В случая с Венецуела обаче не е така. Въпреки, че президентът Hиĸoлac Maдypo обяви за драстичното повишаване в неделя (бел. ред. 2 юли) местното население не е впечатлено от новината. Причината е, че от началото на годината инфлацията в страната е ... 720%.

Въпреки, че за трети път през тази година се повишава минималната работна заплата във Венецуела, инфлацията „изяжда” този ръст и венецуелците могат да си купят все по-малко стоки.

Поскъпването на лекарствата и храните е ежедневие. Месечното възнаграждение е 46 USD, като над 30 USD от въпросната сума се дава под формата на ваучери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    5 12 Отговор
    С оглед на факта, че това е писано в български сайт много ме съмнява да истина. Тия хорица си имат петрол, а нашите отвъдокеански господари имат интереси там

    Коментиран от #2

  • 2 Абе

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Незнам какво те съмнява ама аз лично бях там преди 2 години по работа за 2 седмици и твърдя, че такава мизерия и глад не съм виждал никъде по света, дори и по социализЪма...
  • 3 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    2 2 Отговор
    ТАКА Е ПРИ КОМУНИЗМА!
    88- 89 година средната заплата беше 250 лв а долара 5-6 лв Което прави около 50 долара ! Едни дънки в КОРЕКОМ бяха 22 долара ! Тоест ние работехме за по два чифта дънки и два шоколада !