Last news in Fakti

12 Юли, 2017 13:26 1 219 0

Нова застраховка в подкрепа на износа

  • застраховка-
  • износ-
  • пари
Нова застраховка в подкрепа на износа - 1

Министерството на икономиката чрез Българска агенция за експортно застраховане /БАЕЗ/ стартира нов застрахователен продукт за насърчаване износа на новосъздадени фирми, малки и средни предприятия с експортна насоченост.

Отчитайки специфичните възможности и потребности на малките и средни предприятия в техните начални стъпки по реализирането на външнотърговските им сделки, БАЕЗ предоставя застрахователна защита при риска от неплащане от партньорите им на международните пазари при изгодни параметри, определени специално за тях.

Новият експортно-застрахователен продукт може да предостави едновременно покритие както на търговските, така и на политическите рискове по експортни сделки.

Сред основните предимства на застраховката за фирмите са опростената и ускорена процедура за кандидатстване, както и преференциални финансови условия - специални изгодни тарифни числа, освобождаване от такса за проучване на първите пет партньора и 50% отстъпка от таксата за всички останали. В допълнение фирмата износител получава от БАЕЗ информация за финансовото състояние и морала на плащане на чуждестранния си партньор, както и препоръка за размера на доставки на отсрочено плащане към него.

Износителите могат да използват застрахователната полица на БАЕЗ като обезпечение за получаване на оборотно финансиране от обслужващата ги търговска банка. Чрез застраховане на плащанията с новия продукт, износителите могат да увеличат обема на бизнеса си, като в същото време са защитени от финансовите рискове, съпътстващи външнотърговските сделки.

Новият продукт ще гарантира на българските износители застрахователно покритие на вземанията им по външнотърговски сделки, като ще им осигурят финансова стабилност и ще повишат тяхната конкурентоспособност и ефективност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА