Last news in Fakti

24 Юли, 2017 10:21 1 416 0

Прогнозата на МВФ за световната икономика

  • мвф-
  • икономика-
  • свят-
  • прогноза

С 3.5% ще нарасне световната икономика през текущата година, сочат прогнозите на Международният валутен фонд (МВФ). За 2018-а също се очаква ръст от 3.6%. В световен мащаб прогнозата от април не се променя, но се наблюдават корекции в отделни страни. Така например, в САЩ ръстът няма да е 2.3% за 2017 г., както се очакваше преди няколко месеца, а 2.1%. Същият ще е темпът на нарастване и през 2018-а.

Икономистите следят с интерес прогнозите за Великобритания. Според МВФ, там също ще има забавяне. Ако през април прогнозата за ръст за 2017 г. е била 2.0%, то днес тя вече е 1.7%. По-оптимистични вече са прогнозите за еврозоната. През април е прогнозиран ръст от 1.7%. Днес се очаква той да бъде 1.9%. От 6.6% на 6.7% се увеличава прогнозата за ръст на най-голямата в света икономика тази на Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА