24 Юли, 2017 12:33 2 139 4

България с най-бързо развиващото се летище

  • летище-
  • софия-
  • пътници-
  • развитие-
  • награда
България с най-бързо развиващото се летище - 1
Снимка: М. Богданова ©

Столичното летище зае първо място за най-бързо нарастващ трафик в категорията от 3 до 5 милиона пътници. Рекордното увеличение от 22% на пътувалите през 2016 г. е причина летище София да бъде отличено от световно известното онлайн издание за авиационни новини и анализи „anna.aero”. Столичният аеропорт изпревари друг с отлични показатели през миналата година – полския в Краков.

Престижните годишни награди „ЕURO ANNIES“ се дават за осма година поред от авторитетното международно онлайн издание „аnna.aero“. Отличия се раздават в 10 категории. Те се присъждат след анализ на резултатите на повече от 350 летища в цяла Европа. Специализираното издание се чете от 60 000 потребители на месец като предоставя най-новото от света на авиацията и перспективите за развитие на летищата и авиокомпаниите.

България с най-бързо развиващото се летище

Една от причините за развитието на летище "София" е навлизането на нискотарифната авиокомпания Ryanair.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоу©т

    17 0 Отговор
    Май му е време за концесия. Ще стане много на печалба и не може после да го "подарят". Сериозен пропуск за управляващите.
  • 2 ТДБ

    1 1 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА
  • 3 1234

    5 0 Отговор
    За това ли правителството толкова бърза да го продаде?Сакън държавата да не започне да печели.Опичайте си акъла ей вие от управляващите,после да не си мачкате кепетата.Стига вече с тия продажби на печеливши предприятия,че после да не ги изкупувате с ,,ваши пари за държавата. "..умната ей все така няма да е,ще дойде време да отговаряте където трябва.
  • 4 критик

    4 0 Отговор
    забравиха да влязат в тоалетните, какви награди ще последват тогава....