Last news in Fakti

26 Юли, 2017 11:33 3 432 3

Цигарен гигант влага €490 млн. в Румъния

  • цигара-
  • електрон-
  • филип морис-
  • румъния

Инвестицията ще създаде 300 нови работни места

Цигареният гигант „Филип Морис Интернешънъл“ Инк. (ФМИ) планира инвестиция от близо 490 млн. евро за трансформиране на своята цигарена фабрика в Румъния във високотехнологично съоръжение за производство на новите нагреваеми бездимни тютюневи стикове HEETS, които се използват с IQOS /системата за нагряване на тютюна. Това съобщиха вчера от централата на тютюневия гигант в Лозана, Швейцария.

Преструктурирането на фабриката в Румъния в съоръжение за производство на тютюневи стикове HEETS вече стартира, като се очаква то да приключи до 2020 г. Инвестицията ще създаде 300 нови работни места за висококвалифицирани работници в допълнение към вече заетите в нея 600 души.

"Инвестицията ни в Румъния е поредно доказателство за нашия ангажимент за постигане на бъдеще, в което бездимните продукти ще заместят изцяло цигарите. Основание за увереност ни дават 2.9 милиона пушачи по света, които вече се отказаха от пушенето и преминаха на IQOS. Очакваме тази тенденция да продължи и трансформирането на румънската фабрика ще ни помогне да посрещнем нарастващото търсене от страна пълнолетните пушачи по света на по-добри алтернативи на цигарите", заяви Андре Каланцопулос - главен изпълнителен директор на Филип Морис Интернешънъл.

ФМИ обяви по-рано тази година, че увеличава производствения капацитет на своята фабрика за производство на тютюневи стикове HEETS в Болоня, Италия. Освен това планира инвестиция за изграждане на нова фабрика за HEETS в Дрезден, Германия, и трансформира цигарените си фабрики в Гърция и Русия в производствени мощности за HEETS.

IQOS и HEETS се предлагат на повече от 27 пазара в света, включително и в ЕС в Гърция, Италия, Португалия, Полша и др., а в Румъния са на пазара от ноември 2015 г. Плановете на ФМИ са до края на 2017 г. новите продукти да се предлагат на 30-35 пазара.

В България Народното събрание вече прие нова регламентация и акцизна ставка за бездимните нагреваеми тютюневи изделия, за да може страната ни да има готовност за появата им и на родния пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 той

    11 0 Отговор
    А нашите головодници смачкаха Булгартабак

    Коментиран от #3

  • 2 Хихихи

    5 0 Отговор
    Истината е във вейпа! Пушенето убива, изпаряването е бъдещето!
  • 3 antimediator

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "той":

    Искаш да кажеш нашите ,,ДРУГАРИ,, смачкаха Булгартабак.
    Такива като Нинова , Пеевски, коалиционните партньори на БСП - ДПС и още много знайни и незнайни червени лайнариэ !
    "Бритиш Американ Табако"и скаше да го купи , но ну му го продадоха и сега вече всичко приключи.