Last news in Fakti

4 Август, 2017 10:25 3 275 6

В ЕС се оплакват от български малини, били заразени

  • малини-
  • франция-
  • заразни

Насред лято тръгна международен скандал за български малини. Още през юли Франция е подала сигнал в Европейската система за бързо известяване за опасни храни.

Това пише в днешния си брой "Сега", пояснявайки, че французите спрели от продажба наши замразени малини. Плодовете се оказали заразени с норовирус, причиняващ стомашно разстройство.

Засега е известно само, че малините са замразени, били пакетирани в Полша, а освен във Франция, били продавани и в Белгия. По случая тече разследване и в трите страни.

Предположения, че малините са били поливани с фекални води, или са брани с ръце, се бяха появили в медии у нас.

Странното е, че Българската асоциация на малинопроизводителите не само не знаеше да е извършвана някаква проверка, но дори научи за сигнала от Франция от в. "Сега".

"Веригата, по която са пътували малините, е дълга и трябва да се направи не проверка, а разследване къде точно е станало замърсяването", коментира шефът на асоциацията Божидар Петков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малинаров

    49 0 Отговор
    " или са брани с ръце" ?????? По еврогейските стандарти с крака ли да ги берем тези малини ?
  • 2 НАТО ВЕЦ

    30 0 Отговор
    Франсетата да не се правят на много отворени, щото трябва да им се търси отговорност за зарязяването на лозите на Бълканите.
    Нановируси?!!
    А мегало не щете ли?
    Кой знае от кво сте се о.рали.
  • 3 someone

    15 1 Отговор
    то всичко българско ги дразни много и се оплакват , само като си хвърлят храната боклук и автомобилите таратайки тогава не се оплакват хич.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 санитар

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: с фекални води, или са брани с ръце-тъпо поливат ги от водоем а ги берат със самолети защото с ръце не бива
  • 6 Ръкавицата

    4 0 Отговор
    Българин да го научиш да работи с каска, ръкавици или каквито и да е защитни облекла..... "тоа па че ми каже, баба му само с ръкавици е брала малини"