4 Август, 2017 14:11 980 0

Дават ваучери за листването на компании в БФБ

  • бфб-
  • ваучери-
  • акции
Дават ваучери за листването на компании в БФБ - 1

В подкрепа на капиталовия пазар следващата седмица ще има среща с БФБ за мерки в тази връзка, сред които са ваучери до 100 000 лева.

С тях ще се стимулират компаниите да стават публични и да се листват на борсата. Финансирането ще е по линия на ресорната оперативна програма.

Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов на пресконференция на тема за основните приоритети в сектор "Икономика" в управленската програма на правителството.

Тя включва намаляването на административните тежести за хората и бизнеса, подкрепа за развитието на индустриалните икономически зони, повишаване на конкурентоспособността на икономиката, в това число подкрепа на малките и средни предприятия /МСП/.

С промени в ресорен закон се предвижда в Агенцията за приватизация да има звено, което ще допринесе за последващ административен контрол върху всички концесионни договори, като целта е да се контролира дали администрацията правилно отчита всичко по концесиите.

В отговор на въпрос за исканията да бъдат освободени от данък печалба стартиращи малките и средни предприятия в първата една или две години от дейността им, министърът каза, че се с МФ се обсъждат всички стимули, в това число и за финансирането им през Българската банка за развитие. Министърът допълни, че ведомството скоро ще стане принципал на банката и ще се работи за схеми за подкрепа за МСП и за стартиращия бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА