Last news in Fakti

30 Август, 2017 12:48 1 219 4

Природният газ поскъпва

  • енергетика-
  • ироден газ-
  • теменужка петкова
Природният газ поскъпва - 1
Снимка: Архив

Цената на природния газ ще се увеличи, но не драстично. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова в отговор на опасенията на големия бизнес, че синьото гориво ще поскъпне с около 60 на сто.

Поскъпване на природния газ ще има от първи октомври, според изчисленията на енергийния министър - с под 2 процента. Това се налага заради задължението на България да спази евроизисквания. Според тях основният доставчик „Булгартрансгаз” трябва да промени тарифата за достъп и пренос на синьото гориво, съобщи Нова тв.

Нови цени е трябвало да се въведат още преди 3-4 години, но понеже не се случило, за да няма наказателна процедура срещу страната ни, трябва да увеличим таксите. Най-важното: хората нямало да усетят промяната.

Енергийният министър ще се срещне с представители на „Булгаргаз”, „Булгартрансгаз” и Комисията за енергийно и водно регулиране, за да обсъдят промените. А другата седмица ще ги представят официално на бизнеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    11 0 Отговор
    Аз нещо не схващам !?!

    - ЕС иска административно да вдигнем цената на газта?

    - Кака Ви Теменужка нещо послъгва ми се струва!

    Коментиран от #2

  • 2 НАТО ВЕЦ

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    Имаме си министърка руски агент.
    Не може да е виновен ЕС, а Путин невинен.
    Това е заговор.
  • 3 ЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬТ

    15 2 Отговор
    Дотук с мантрата че Русия ни продавала скъпо газта. Реално газта е скъпа заради акцизите ни и измислените правила от Е.С... А и заради нашите прекупвачи-внася газта Булгаргаз..транспортира го Булгартрансгаз...а по населените места го продават месните газови дружества...Лапачи много...
  • 4 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Нуше, златна си! Добре те е избрал бати Бойко. Усукваш го по килифарски. Ние си знаем - у нашенско поевтинява само човешкия живот . Вие не сте там за да направите живота на хората по-лек, по -смислен, по-ползотворен. Там сте да забогатеете на всяка цена, въпреки всичко ! Дерзайте !!!!!