31 Август, 2017 20:56 2 714 7

„Газпром” построи 220 км. от „Турски поток”

  • турски поток-
  • газпром-
  • газопровод-
  • строителство

„Газпром” е построил 220 км. от подводната част на „Турски поток” съобщи ръководителят на компанията Алексей Милер. Изграждането на съоръжението по южноевропейското направление върви с бързи темпове, съобщи той, цитиран от агенция ТАСС. На сухопътната част от страна на Русия е приключило пробиването на микротунела и тръбите вече са положени.

Морската част от изграждането на „Турски поток” започна на 7 май т.г. като началото беше поставено на руското крайбрежие на Черно море. Проектът замени „Южен поток”, който трябваше да мине през България и да продължи към Сърбия. Сега се предвижда строителството на газопровода да мине през Турция към Гърция. Дължината на тръбите, които трябва да бъдат положени в морската част е 910 км. Сухопътната част на турска територия ще е 180 км.

Първата тръба ще бъде предназначена за доставка на газ за турския пазар, а втората – за газоснабдяване на южна и югоизточна Европа. Мощността на всяка от тръбите е 15.75 млрд. куб. м. газ на година. 41.91 млрд. рубли е инвестицията, която „Газпром” ще направи тази година за „Турски поток”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лупи

    23 1 Отговор
    Ей тез гърци пак се уредиха, техния Европейски съюз не им забранява руски проект през тяхната територия за разлика от нашия ЕС дето ни забрани изрично.
  • 3 Шляхтиц

    12 2 Отговор
    По стара традиция българските управници винаги включват България към губещата страна.
  • 4 Гост

    5 1 Отговор
    не бе, ние сега ще вземем от гърция и ще имаме 2-ма посредника в повече, че да има къде да "берем" комисионни.
  • 5 ВЖИ

    6 1 Отговор
    Победена държава. Докато не се освободим отново така ще бъде...,сега "свободните" ще започнат да слагат минуси.:)
  • 6 Украйна гъбка с шапчица гъбка без шапчиц

    6 2 Отговор
    Това не може да е истина , това е нагла инсинуация, дори и втората тръба не е започнала , а казват че е вече на 30 км навътре в морето. Според мнението на форумните специалисти Филипов,Добрев,Трайков, Костов, Деси,Коня,Кирчо, тука се клеха, Русия няма газ, няма пари, фалира, блъф , невъзможно през Черно Море, нямат технология, европейска солидарност, диверсификация, огромни находища , и сега ако може ,за нас едно хъбче.
  • 7 СССРБАРЕТА

    5 1 Отговор
    Къде сте кравари??? За кога да чакаме ФАЛИТА НА РУСИЯ??? И малко дете ще се сети че държава която наби 50 милиарда долара за олимпийските игри в Сочи скоро нема да фалира брат ХАХАХАХА! За справка това е най-скъпата Олимиада в света за всички времена! Китайската струваше 40 милиарда, а американската в Атланта 1,8 милиарда!