8 Септември, 2017 12:20 2 865 8

”Слънчев бряг” с близо 1 млн. загуба за 2016 година

  • слънчев бряг-
  • туризъм-
  • николина ангелкова

360 000 лв. платени за командировки на полицаи на морето

”Слънчев бряг” с близо 1 млн. загуба за 2016 година - 1

"Слънчев бряг" АД отчита финансова загуба от 993 000 лева за 2016 г. заради значително висок размер на разходите за амортизация на наличните активи.

Компанията за миналата година е отчела приходи от предоставени услуги от 1,224 млн. лева, докато за 2015 г. те са били 1,177 млн. лева, което е ръст с 47 000 лева.

Акционерното дружество през 2016 г. е реализирало положителен финансов резултат преди отчитане на разходите за амортизация в размер на 301 000 лева.

Само преди дни "Слънчев бряг" АД обяви, че регистрира сериозно повишаване на приходите си в първото шестмесечие на тази година. Дружеството отчита приходи от дейността си в размер на 1 476 000 лева, което е с 231 000 лева увеличение спрямо предходната 2016 година.

Широко дискутираните т. нар. "бар кролове", които туроператори провеждат на територията на комплекса, бележат спад. През тази година приходите на дружеството от такава дейност възлизат на 6350 лева или приблизително 120 брой турове, като за сравнение през 2011 година от началото на регистрирането им са били провеждани 750 реален брой турове.

Чрез контрола, осъществяван от "Слънчев бряг" АД, провеждането им вече е със затихващи функции, отбеляза Николина Ангелкова.

В парламента министър Ангелкова информира, че са били платени 300 000 лева без ДДС за командировани полицаи, които са се грижили за сигурността в курорта през миналата година.

Дружеството, което е 75 процента собственост на държавата, е ангажирано с поддръжка на инфраструктура - улици, осветление, маркировки, зелени площи, подсигуряване на сигурността на курорта, видео наблюдение и т.н., което към момента се извършва със собствени средства на "Слънчев бряг" АД.

Наблюдаващият туризма вицепремиер Валери Симеонов обяви миналата седмица, че държавното акционерно дружество "Слънчев бряг" трябва да бъде ликвидирано.

В отговор Николина Ангелкова посочи, че се работи по финализирането на правния и финансов анализ за това дали активите на дружество да се прехвърлят на общината, дали акциите да й се прехвърлят, трябва да бъде направен и анализ на това колко държавата трябва да плати на миноритарните акционери, защото дружеството е със смесено участие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    9 0 Отговор
    И аз съм фалирал, можели да ми купите имение!?
  • 2 ГУЛАГ в далечината

    18 0 Отговор
    При исторически подем на морския ни бизнес,ако това не е умишлено и в резултат на крадливо управление...какво друго да е?????Всеки частен субект в курорта последните две години печели солидни пари,само държавната структура на минус...е няма такова управление никъде по света ,казвам ви!НЕ затвор ГУЛАГ за такива!!!
  • 3 Хаха

    16 0 Отговор
    Цялата тази свинщина там за 1 000 000 лева. Няма такава държава.

    Коментиран от #4

  • 4 стоян георгиев

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    тва се нарича държавно управление.хотелите генерират огромни приходи ,а държавата е на загуба.вместо симеонов да обикаля и да затваря дискотеки трябва да насочи усилията си тези дискотеки да вкарват пари в държавния бюджет,както и в държавните фирми.иначе написаното е популиско щото представя слънчев бряг като губещо звено,а то не е такова .

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Бенц

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Колкото и пари да вкарат пак ще ги крадднат. Много,много "разходи".....
  • 6 jp power

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Дискотеките и баровете печелят от дрогата, как ще платиш данаците????

    Коментиран от #7

  • 7 стоян георгиев

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "jp power":

    печелят от дрога????ти дискотека ли стопанисваш?само да ти кажа че оборота на какао да речем е на дмилион на вечер в добрите дни.тва са оборот и вход.което нзачи че дължи 200 бона ддс.едва ли държавата прибира дори 10% от тези пари!
  • 8 манго

    4 0 Отговор
    Валери си го казва-ликвидация и от нас /тях/ приватизация като губещ бизнес!!!!!