11 Октомври, 2017 09:37 1 988 8

Световен лидер се обяви срещу криптовалутите

  • валута-
  • виртуална-
  • биткойн-
  • криптовалута-
  • путин
Световен лидер се обяви срещу криптовалутите - 1
Снимка: АР/БТА

Използването на криптовалута носи сериозни рискове за икономиката, дава възможност да се перат пари, да се укриват данъци, да се финансира тероризмът и да се разпространяват спекулативни схеми. Това е мнението на президента на Русия Владимир Путин.

На заседание относно темата за виртуалните валути той отбелязва, че внедряването на цифрови технологии във финансовата и банкова сфери са актуални за целия свят, тъй като се разкриват нови възможности. „В някои държави криптовалутите станаха и продължават да стават пълноценно платежно средство и инвестиционен актив. В същото време обаче използването на този вид валута носи сериозни рискове” казва руският президент.

Виртуалната валута допуска неограничен кръг анонимни субекти. Купувачите й могат да бъдат въвлечени в противозаконни схеми, а обезпечение за тях не съществува. „В случай на пробив в системата и образуването на „балон”, както е модерно да се говори сега, няма да има юридически отговорни субекти. Това е много сериозен въпрос, който трябва да имаме предвид, когато обсъждаме темата”, допълва Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фасът на асовете

    9 25 Отговор
    Владко тъп си на галош или по скоро не ти изнася че след $ се явява и друго надеждна платежно средство което не може да се контролира от такива като теб ! Крипто валутите ся на мода точно поради факта че не се нуждаят от обезпечение !!!

    Рублата като имаше обезпечение от държавата какви лупинги направи в последните две- три години ???
  • 2 ЪРП

    20 5 Отговор
    АБСОЛЮТНО Е ПРАВ ПУТИН......НА 100 % !!!!!!!!!
  • 3 законен

    4 8 Отговор
    Ако викате лидер на човек от който зависи 1,5 % (един и половина ) от световния БВП , то някои други дето държат 20-30 богове ли са или извънземни ? Хайде по-внимателно с определенията , този може да е лидер само на собствените си гъзолизци , в световния финансов елит той е господин НИКОЙ !!!

    Коментиран от #6

  • 4 магнито

    12 0 Отговор
    Искам да попитам картофите законно платежно средство ли са? и какъв е курса на самоковските картофи спрямо френските мити такива ?И защо самоковските картофи на самоковско шосе струват 1,50 а френски мити във фантастико са по 0.49 ст.?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 законен

    3 3 Отговор
    Знам , че на някои тук им е твърде неприятно , но това са фактите , незабележимата на картата Южна Корея с една трета от населението и БЕЗ нито един природен ресурс има БВП колкото Русия , а "циганската" Индия , също не особено дарена от природата има ДВА ПЪТИ по-голям такъв от Русия . В бизнес средите на това му се вика НЕГРАМОТНО управление и менажиране , а в твърдо президентска република отговорния е президента . Това е истината колкото и да е неприятна на някои !

    Коментиран от #8

  • 8 законен

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "законен":

    Грешка , Южна Корея вече има 20% ПО-ГОЛЯМ БВП от Русия , който не вярва , да чете и да реве :
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE_%D0%91%D0%92%D0%9F_(%D0%BF%D0%BE_%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82)