19 Октомври, 2017 13:29 1 209 0

Катар се интересува от българското земеделие

  • катар-
  • земеделие-
  • румен порожанов

Румен Порожанов се срещна с посланик Рашид бин Али Хасан ал Хатер

Министърът на земеделието храните и горите Румен Порожанов проведе среща с посланика на Катар Н.Пр. Рашид бин Али Хасан ал Хатер. Двамата обсъдиха възможностите за инвестиции и двустранно сътрудничество в областта на земеделието и по-специално в животновъдството.

Катар има нуждата от българския опит в животновъдството и земеделието, заяви посланик Рашид бин Али Хасан ал Хатер. Той разказа, че най-качественото и скъпо месо в Катар е българското. Има интерес и към експорта на мляко и млечни продукти, както и яйца. Една от мерките за засилване на износа е създаването на смесена комисия и подписването на двустранно споразумение.

Приветствам да се създаде работеща смесена комисия и този път нещата реално да се случат, заяви министър Порожанов. Той покани катарския министър на общините и околната среда да посети България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА