Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 06:31 2 865 3

НАП следи плащанията от клиентите си

  • нап-
  • плащания-
  • задължения

Aгенцията стимулира доброволното изпълнение на задълженията от своите клиенти

НАП прилага нов партньорски подход при събиране на просрочените задължения към бюджета. От вчера Агенцията започна регулярно изпращане на автоматични електронни съобщения до длъжниците си. Кампанията е част от мерките, с които приходната агенция стимулира доброволното изпълнение на
задълженията от своите клиенти, като им напомня за задълженията преди да предприеме мерки за тяхното принудително събиране.

Част от електронните съобщения са с информативен характер и съдържат данни за нововъзникналите данъци, осигурителни вноски или други такси и глоби, чиито срок за плащане вече е изтекъл, без да са упоменати изрично конкретните размери на дълговете. Съдържанието им е различно в зависимост от това дали има образувано изпълнително дело за дълговете или не. В имейлите се посочва също, че
клиентите могат да направят справка за всички свои просрочени задължения чрез електронната услуга на Агенцията на Портала за електронни услуги на НАП, ако притежават електронен подпис или персонален идентификационен код.

Друга част от електронните писма се изпращат на длъжници, за които предстои образуване на изпълнително дело, като им се предоставя едномесечен срок за заплащане на дължимите суми преди НАП да пристъпи към изпълнение.

Текстовете на писмата до длъжниците на НАП могат да се видят на интернет страницата на НАП – www.nap.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    15 0 Отговор
    Нещо ме спохожда чувството че в държавата не са останали свободни пари за разплащане и бойковците започват да се пресягат да бъркат все по-дълбоко в джобовете ни.
    Десетилетия наред кражби, далавери, домогване до властта, безхаберие и непукизъм ... геноцид ...
  • 2 Различен

    13 0 Отговор
    Автора нещо се е объркал!
    На такъв данъчен тормоз сме подложени доста отдавна!
    Дори и да става дума за няколко стотинки пропусната лихва, примерно, получаваш едни такива писма, ще кажеш, че си ощетил държавата с милиарди и си най-големият престъпник в държавата!
    Но АЗ искам да запитам нещо официално!
    Когато отидеш в магазина, примерно, и за едни мизерни 70-80 стотинки си купуваш хляб, то си имаш изискванията и претенциите към него! Да е бял, пресен, мек, добре опечен, с голям грамаж и т.н.н.! И ако хляба не отговаря на изискванията ни, ние просто не ги даваме тези стотинки!
    За милионите данъци платени на тази държава, ние ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ какво получаваме??????????????????????
    Какво здравеопазване, какви пенсии, каква защита от полицията, съда прокуратурата и т.н.н.?
    И следва логичният въпрос! След като не получаваме нищо насреща, защо ги ПЛАЩАМЕ тези данъци изобщо????
    За да има една камара паразити, които да живеят на наш гръб и да ни обясняват, какво сме длъжни, и да ни обясняват ТЕ какви права имат ли???
    Уважаеми колеги данъкоплатци, да знаете, че ако не си платите данъците, там някъде плаче едно дете, дете на ДЕПУТАТ!
  • 3 Анелия

    4 0 Отговор
    Повече от изпратените писма към датата на изпращане се оказаха покрити,т.е Платени, т.е извадката е отпреди поне седмица 😂😂😂😂😂