Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 14:01 4 020 1

Клиенти на Zara откриват молби за помощ в новите си дрехи

  • zara-
  • зара-
  • магазин-
  • мода

"Направих този артикул, но не ми платиха за това", пишат работници, останали без заплати

Клиентите на магазините Zara в Истанбул са открили странни бележки в дрехите си, видно скрити от работници на голямата световна верига за дрехи, разказва британският в. "Индепендънт".

Те представляват молби за помощ - работниците в турския клон на марката искат по-добри трудови стандарти и да получат заплатите си от Zara, които явно са бавени с месеци.

Испанската верига е била критикувана за производствени практики, довели до екологични щети, за измами на млади дизайнери и пренебрегване на лоши условия във фабриките им. Zara дори са съдени за лошите условия на труд, обвинени са и в използване на робски и детски труд, както и експлоатация на сирийски бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яяяяяяя

    5 0 Отговор
    Десен съм до дъно. И смятам, че всеки трябва да получи толкова, за колкото успее да се продаде. Но пък грубата експлоатация си е престъпление. Ама как иначе от производство и търговия с нискотехнологични продукти се влиза в топ 5 на най-богатите хора на планетата...