15 Ноември, 2017 09:21 2 794 3

Върна се един от виновниците за кризата през 2008 г.

  • криза-
  • фълд-
  • уолстрийт

Ричард Фълд - човекът, който доведе инвестиционната банка Lehman Brothers до най-големия корпоративен фалит в историята, прави опит да се върне на Уолстрийт. Преди близо 10 години Фълд беше главен изпълнителен директор, а преди година с няколко негови съдружници основава консултантската компания Matrix Wealth Partners. Седалището й е в Ню Йорк, но от ноември 2017 г. вече има офиси и във Флорида и в Калифорния.

Към момента компанията, която консултира 18 от най-заможните фамилии в света, управлява активи на стойност над 100 млн. USD. Фирмата ще търси нови клиенти и в Палм Бийч и Лос Анджелис.

Фълд не е единственият виновник за кризата през 2008 г., който иска да се „върне в играта”. Грек Феминг, бивш президент на Merrill Lynch, договорил продажбата на банката на Bank of America часове преди Lehman да фалира, също се опитва да управлява и разраства компания с активи на стойност 100 млрд. USD. Става дума за Rockefeller Capital Management.

Интересно е да се отбележи, че Фълд, който е смятан за един от главните виновници за кризата от 2008 г. и най-малко разкаялият се за стореното, смята че за кризата са виновни политиците, тъй като те са налагали по-облекчени стандарти за кредитиране, собствениците на имоти, защото са ползвали домовете си като „банкомати” и регулаторните органи, „наредили” фалита на банката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    12 0 Отговор
    За милиони няма закони (в случая за много милионии - милирарди)

    Така е било и така ще бъде. Но много са балъците като мен, вярващи в "доброто" и "Правдата". Амин. . .
  • 2 прост гост

    11 0 Отговор
    Щом всички са отново в играта, да очакваме ли епизод II ?
  • 3 nkavrakov

    11 0 Отговор
    То и в момента цените на жилищата са балон ,особено в София
    Нереални,надути до пръсване ,банките надуха отново балона