21 Ноември, 2017 10:16 2 937 4

Patria доставя на Словакия нова версия на AMV версия „XP“

  • patria-
  • машина-
  • нова
Patria доставя на Словакия нова версия на AMV версия „XP“ - 1

Словашкото и финландското министерства на отбраната се споразумяха за съвместна програма за разработка на бойни машини 8х8 за пехотата. Kато част от програмата Patria бе избрана да достави нова прототипна версия на шасито на AMVXP 8x8.

Избраните индустриални партньори за реализация на проекта от министерствата на отбраната на двете страни са Konstrukta Defense a.s. (главен изпълнител), Patria Land Systems Oy (машина) и EVPU a.s. (оръжейна система).

Програмата за развитие на бойната машина за пехотата включва фаза на изпитване в Словакия, а след словашкия период на изпитване, машината ще бъде тествана през тази зима във Финландия. Въз основа на резултатите от тази програма за развитие и успешни тестове, Словакия планира да закупи до 81 бойни машини за пехотата, които ще бъдат доставени през 2018-2024 г. като част от програмата за модернизация на армията.

Машината Patria AMVXP 8x8 включва решения, доказани в НАТО и ЕС, които отговарят на изискванията на клиентите. "По време на тази програма ще разработим заедно с компанията EVPU нова модификация на амфибия AMVXP на вече изпитана в бой платформа AMV. Машината ще използва оръжейната система Turra, която отговаря на изискванията, както на словашките, така и на финландските отбранителни сили. Същата оръжейна система беше демонстрирана и в България през месец декември 2016г. на полигон „Тюлбето“. Patria има серийно производство на машини от 2003 г. насам, което ще позволи доставки в кратък срок. Също така имаме солиден опит в програмите за трансфер на технологии и местно производството на машини. Словакия предвижда да закупи 81 бойни машини и да ги произведе локално. Това създава възможности за работни места и позволява голяма част от инвестицията да остане в държавата. Ние предлагаме на България идентичен подход за усвояване на местно производство за 150 бр. бойни машини за модернизационния проект на сухопътни войски.“, потвърди Мика Кари, президент на Patria Land System.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    4 2 Отговор
    Патрия никога не е участвала в бойни действия, въобще не се е доказала никъде.
    И не лъжете- Патрия не е бойна машина на пехотата, а бронетранспортьор (скъпо такси за пехотата). Патрия не може да участва в бойни действия. Няма нито огнева мощ, нито защита.

    Коментиран от #2

  • 2 12345

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    патрия е била в бойни действия при поляците в афганистан.Защитата и е ниво 4 възможно най-високото в този клас.Нека да си караме руските бтр-и без никаква защита против мини и други.Нулево ниво защита.България ако избера патрия тези машини ще бъдат произвеждани в българия.Полша ги произвежда имат над 1000 броя от тях.Това ще е добре за българската икономика

    Коментиран от #3

  • 3 mediator37

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    Да, чудесно би било да караме руската БМП-3 и да воюваме с нея. Защото БМП-3 освен , че не е спирала да воюва е и най-продаваната в света. Точно това искам и аз да кажа.
    В Афганистан бойни действия няма.
    Ниво 4 защита на Патрията е противокуршумно- макс. 14,5мм. Това е възможно най-ниското ниво на защита. Има мерцедеси с подобна защита. Самата Патрия е въоръжена с 30мм автоматично оръдие. Това значи , че всяка Патрия може да пробие друга Патрия и въпросът е кой пръв ще улучи. Това е несериозно, не е детска игра.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.