23 Ноември, 2017 18:11 1 098 5

Дигитализираме българската икономика

  • дигитализация-
  • българия-
  • германия
Дигитализираме българската икономика - 1
Снимка: Shutterstock

България и Бавария ще си обменят информация и добри практики в процеса по дигитализиране на икономиката. За това се договориха заместник-министър Александър Манолев и президентът и научен изпълнителен директор на Центъра за дигитализация на Бавария проф. д-р Манфред Брой. Бавария е една от най-развитите провинции в тази област като имат амбициозна програма за пълна дигитализация на редица сектори от икономиката си.

На срещата са били презентирани възможностите на София Тех Парк и организиране на обучения и уърк-шоп събития. „Основен приоритет за нашето министерство е да разходваме максимално ефективно безвъзмездната финансова помощ, която получаваме от Брюксел за внедряване на иновации в производството и насърчаване на предприемачеството“, каза Манолев. Предстои да започне процедура по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ на стойност близо 67 млн. лв. Целта й е насърчаване на предприемачеството.

Дигитализираме българската икономика

Представители на ИКТ клъстера в Бавария имат интерес за участие в специализирани събития в България за установяване на дългосрочно сътрудничество. Обсъдени са и възможностите клъстерите в областта на информационните и комуникационни технологии на България и Бавария да установят стратегическо партньорство.

„ИТ секторът е най-бързо развиващия се в българската икономика и в него работят повече от 17 500 души“, каза заместник-министър Манолев. По думите му България е лидер в тази област на Балканите и редица компании в световен мащаб откриват свои представителства в страната ни. „За нас ще бъде ценно да обменяме опит както на институционално ниво, така и между бизнеса, за да продължим този темп на развитие и да не допуснем грешки при бързия растеж“, допълни Манолев. Той изрази надежда, че след бъдещото посещение ще бъдат установени стратегически партньорства не само в обмяната на опит, но и при реализирането на съвместни проекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Именно

    4 0 Отговор
    ако дигитализацията представлява най-общо обръщане на аналоговата информация в нули и единици, познайте кое от двете би било наш'та икономика!

    Коментиран от #2

  • 2 Shmeker

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Именно":

    Муахахахаааа вярно.
  • 3 Мъчна работа

    4 0 Отговор
    От 10 години все се дигатилизираме! Институциите ни освен удотоверения и копия вярно с оригинал, подписи, три имена и т.н. Друго не признават! Дебела бюрократична глава с конски капаци немой така лесно я дигитализират!
  • 4 Голям прос

    1 0 Отговор
    Коя икономика.....?!!
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    Ей тука вече ще пада смях и усвояване. Баварците ще изпопадат от бмв-тата, като им се обясни с бай ганьовско намигване, че е важно джигилизацията да стане на хартия, за да не изпусне срока, а после като разхвърляме парата ще се доджигилизираме. Накрая ще се купят слънчеви батерии за калкулаторите и ей ти хем иновация хем дегеджилизация.