Last news in Fakti

29 Ноември, 2017 13:37 5 412 3

Биткойнът надмина 10 000 USD

  • биткойн-
  • валута-
  • цена

Над 10 000 USD е вече цената на 1 bitcoin. Темповете, с които поскъпва криптовалутата, може да доведе до достигане на нива от 11 000 USD днес или най-късно утре, е мнението на специалисти.

С днешното си поскъпване, поскъпването на виртуалната валута достигна ръст от 900% от началото на текущата година, като за последните няколко дни увеличението е 25%.

Ръстът на биткойна се подхранва от азиатските борси, а поскъпването му ще привлече още институционални инвеститори, е мнението на анализатори. Само в рамките на един месец виртуалната валута е поскъпнала с 4500 USD.

Любопитно е да се отбележи, че една от първите сделки с биткойн през далечната 2009 г., когато е създадена виртуалната валута, е за покупка на две пици. Клиентът е платил за тях 10 000 биткойна. Днес те струват над 100 млн. USD.

Към днешна дата пазарната стойност на криптовалулите в света надвишава 300 млрд. USD. Половината от тях са в биткойни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ура

    18 1 Отговор
    Ура аиде другата седмица 20000.
  • 2 Зорлем

    14 1 Отговор
    Вроденият ми песимизъм и черногледство не могат да не избутат в съзнанието ми спомени за едни летящи котировки на всичко с "дот ком" в името, на Енрон, на Уърлдком, Лемън Брадърс, Бърни Мейдоф, CDO-та и т.н., и т.н.

    Ама така сме ние мурзилките. Нищо не отбираме от прогрес и се натискаме да сме роби на банкерите. Нищо, че това изплъзване от банкерските окови върви вече повече от 1000 години и всеки път аха-аха да се случи, пък накрая кравата пак се оказва мъжка. Този път ще е различно, заклевам се!
  • 3 ЧЕСТНО

    0 0 Отговор
    ПЪЪЪЛНА ПИРАМИДА.........