Last news in Fakti

5 Декември, 2017 08:04 1 600 1

ЧЕЗ решава до дни дали “Фючър енерджи” остава в сделката

  • ток-
  • чез-
  • сделка

До финалната права бяха допуснати “Енерго-Про”, ТЕЦ “Бобов дол”

До дни ще стане ясно дали българската “Фючър енерджи” ще остане в надпреварата за активите на ЧЕЗ у нас, съобщиха няколко източника, близки до сделката, съобщи в. „24 часа“.

Очаквало се становище от индийските партньори на “Фючър енерджи” дали ще потвърдят ангажимента си за финансиране. На запитване на “24 часа” от централата на ЧЕЗ отговориха официално, че преговорите с потенциалните кандидат- купувачи продължават.

До финалната права бяха допуснати “Енерго-Про”, ТЕЦ “Бобов дол”, който се свързва с бизнесмена Христо Ковачки, и “Фючър енерджи”.

Въпросът дали българската компания, която се занимава с търговия на ток, ще остане в сделката с ЧЕЗ, възникна в петък. Тогава “Фючър енерджи” бе отстранена от пазара, тъй като не може да изпълнява договорите си поради загубата на основни доставчици на ток.

Сделката за активите на ЧЕЗ в България се оценява на поне 300 млн. евро. В нея “Фючър енерджи” участва в консорциум с неизвестни партньори от Индия, според някои медии това е India Power Corporation.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дръндаров

    2 0 Отговор
    Дрън-дрън за обвития в тайнственост и партиерн мистицизъм енергиен "пазар" в България.