7 Декември, 2017 15:07 2 356 6

Биткойнът премина границата от 15 000 USD

  • биткойн-
  • котировки-
  • валута
Биткойнът премина границата от 15 000 USD - 1
Снимка: Shutterstock

Границата от 15 000 USD за 1 bitcoin е премината. Това се случи след като само в рамките на един ден виртуалната валута поскъпна с 2000 USD. По данни на електронната платформа Койнмаркеткап (Coinmarketcap) пазарната цена на биткойна надхвърля 251 млрд. USD.

За пръв път в своята история виртуалната валута достигна петцифрена сума на 28 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    30 0 Отговор
    Спекулата продължава да се вихри с пълна сила. Едни ще станат милионери, а може би и милиардери. На други ще им се наложи да платят масрафа.

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Няма игра без губещи и победители! Като почнеш от "Не се сърди човече" та до войните. Никой не те кара на сила да купуваш или продаваш. Стоиш и гледаш. Така или ще се предпазиш от загуба или никога няма да спечелиш.

    Коментиран от #5

  • 3 😀😀😀

    8 7 Отговор
    Балона се надува, надува.
    ПУК.
  • 4 Я. Петров

    9 3 Отговор
    Ако пазара на биткоини е ограничен и някой закупи голяма част - цената се вдига.На високата продава, взима истински платежни инстроменти или злато.И пук на балона.Това е един реален сюжет.
  • 5 Грую

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да да":

    Това ми напомня едно време когато започнаха да се излъчват шифровани програми по сателитите, а това стана възможно след като се стандартизираха дигиталните формати MPEG. След това дойде надграждането и се създаде системи за шифроване на така стандартизирания сигнал. Това всичко беше извършено съответно от научни работници, Но после започнаха да се появяват пиратски софтуер за разшифроване и за програмиране на смарт карти и в този ред на мисли си задавам въпроса какво ще стане, когато се разбие кодът на една крипто валута и примерно вече ще има възможност да се фалшифицира или да се заразява с троянски коне например или други вируси. Защото за физическите пари все пак има кой да следи за редовността им, но за крипто валутите кой? Ами те дори не знаят кой го е измислил Биткойна да не говорим, че те са 21 милиона. Ами после? Все пак браво на този , който успя да завърти такава страхотна спекула, защото това не е единствената крипто валута!
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    В миниатюрен мащаб ще стане както с КТБ ! Вдигаха лихвите по влоговете, събраха достатъчно балъци и фалираха банката !!! Сега се вдига цената на биткойна до безбожие, "някой" купува, "друг" продава. Такова беше и положението с долара в БЪЛГАРИЯ когато стана 3000 лева. Започна от 5 лева ! Който знаеше какво ще стане направи много капитал, но това бяха тези които "надуваха" долара. Сега е абсолютно същото . Балъците в крайна сметка сме ние които мислим, че с честен труд се постига нещо !!!