10 Декември, 2017 17:20 2 690 9

200 лв. ще е коледният бонус

  • коледа-
  • бонус-
  • заплати

Колкото по-голяма е фирмата, толкова по-сигурно е, че ще има пари за празниците

Коледният бонус у нас обикновено е около 200 лева. Данните са от проучване на Асоциацията на индустриалния капитал, съобщава БНТ.

Раздаването на коледни бонуси вече спокойно може да бъде наречено традиция, като служителите в три четвърти от фирмите у нас ще получат финансови поощрения преди празниците.

Коледни бонуси във фирмите:

72 % ще раздават бонуси;

16 % няма да раздават бонус.

Кой колко ще получи - повечето компании обвързват бонуса с индивидуалните постижения на служителите и резултатите като цяло на фирмата.

Работещите в 60% от компаниите ще получат до 200 лева.

Значително по-малко са тези, които ще имат между 200-500 лева за харчене по празниците.

Близо 30% от мениджърите ще раздадат бонуси над 500 лева.

Колкото по-голяма е фирмата, толкова по-сигурно е, че ще има коледен бонус.

Близо половината компании, които са решили да стимулират служителите си, ще раздадат по-големи бонуси в сравнение с миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дивака

    22 0 Отговор
    НАШАТА ФИРМА НИКОГА НЕ Е ПОЛУЧАВАЛА - ЗАЩО ТАКА ?
    ЛИДЕР 96

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Батката

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "дивака":

    Защото шефа ви е скръндза, също като нашия. А иначе има за поршета, къщи итн.
  • 3 Stefko 88

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "дивака":

    Колко са като вас.....Аутостар например нито банкет нито бонус....
  • 4 Бесен Язовец

    16 1 Отговор
    Фирма Сафил град пловдив няма да даде нито един лев.Да сиги носят немците парите на бежанците.
  • 5 qqqqq

    12 1 Отговор
    В никоя нормална държава такъв бонус като коледни няма, но хората там вземат заплати. При нас се дава заради ниските заплати. А часника не дава.
  • 6 гоги

    9 1 Отговор
    И това не са бонуси а от заплатите спират шефовете на работника и ето ти коледен бонус и от ваучери за храна които също се полагат и от там също не се дава реалното замазват очите на работника
  • 7 1111

    12 1 Отговор
    Няма малка, няма голяма фирма 90% от работодателите в частния сектор са скръндзи и експлоататори. Ако могат да ти извадят душата и пет стотинки да не платят. За отношението просто без коментар, но идва видов ден, скоро на пазара на труда ще има само крайно неграмотни и хора с "леки" психо отклонения.
  • 8

    7 0 Отговор
    Сещам се за един приятел тираджия на който не му даваха редовно заплатата,та този същия отиде със стоката и камиона в Македония ,остави го на един паркинг след като продаде стоката не зная как взе парите и се обади на шефа си да му честити коледа от бахамските острови.
  • 9 Ники

    2 0 Отговор
    Преди 5години чичо ми направи същото цял камион с безалкохолни напитки ги продаде за 8000лв и каза на шефа си че напуска, със SMS..