Last news in Fakti

10 Декември, 2017 16:03 4 838 5

Дронове погват работохолиците (ВИДЕО)

  • япония-
  • работа-
  • дронове
Дронове погват работохолиците (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Един от най-сериозните проблеми в областта на човешките ресурси в Япония е пренатоварването на служителите. В страната на Изгряващото слънце дори има дума, която означава смърт причинена от твърде много часове работа – „кароши”. Преди няколко месеца държавата организира кампания на „загасване на лампите”. Точно в края на работния ден помещенията на държавните учреждения потъваха в мрак и по този начин подканваха служителите да си тръгват.

Проблемът обаче е много по-голям в частната сфера. Фирмите също предприемат редица мерки за ограничаване броя на извънредните часове на своите служители. Най-новото, което са измислили, е работохолиците да бъдат гонени от работните им места с дронове. Те ще кръжат в края на работния ден около служителите от компанията „Тайсей”. „Ти френд” ще се позиционират над главите на работниците и ще пускат шотландската мелодия Auld Lang Syne, която в Япония се асоциира с края на работния ден.

Дроновете тип „Ти френд” ще работят в автономен режим и ще бъдат пуснати в продажба през април 2018 г. Тъй като цената им е висока, фирмите ще могат и да ги наемат срещу 440 USD на месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дивака

    17 0 Отговор
    по дяволите - ние българите колко сме по- различни !

    Коментиран от #2

  • 2 ДДД

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "дивака":

    ама япония е друга планета
    немците може да са 100 г пред нас и 45 в страни
    ама след 150 г има надежда
    докато другата планета.....
  • 3 Бай хуй

    0 2 Отговор
    Уууууууууууууу
  • 4 Дидо

    14 0 Отговор
    Аз нещо май не разбрах. Работодателите гонят служителите да си ходят, а тея тъпанари не щат и остават да работят!?!
  • 5 smeh

    5 0 Отговор
    Когато се плаща справедливо извънредният труд това е резултата. Финансова мотивация.
    При нас е обратното за масова заплата не можеш ни накара и 2 часа да работим концентрирано. А пък извънредно абсурд...по изходите на офисите в 16:59 се вият опашки по-дълги от тези за бананите през комунизма.