18 Декември, 2017 14:12 1 328 9

Банско е най-евтиният семеен ски курорт в Европа

  • банско-
  • ски-
  • курорт

Източна Европа е популярен избор за скиори и сноубордисти

Банско е най-евтиният семеен ски курорт в Европа. Това съобщи британското издание „Телеграф“, позовавайки се на доклад, изготвен от Post Oce Travel, в партньорство с един от водещите туроператори на Великобритания „Crystal Ski Holiday”, уточнява в. "Труд".

Източна Европа е популярен избор за скиори и сноубордисти, а Банско често заема първите места в различни класации на зимни курорти. Така че и този път изборът му за челното място беше ясен, посочва „Телеграф“.

Годишният доклад на Post Oce Travel използва стандартизиран метод за сравнение на цените в 16 европейски дестинации. Ценовият индекс се изчислява на база 6-дневна карта за 4-членно семейство (двама възрастни с две деца).

За максимална точност са включени и цените за наем на екипировка, за ски училище, както и цените на храната и напитките – обяд за 4 човека, голямо кафе, малка кола, малка бира и 500 мл вино.

Второто и третото място в класацията на Post Oce Travel за най-евтин ски курорт в Европа се заемат от словенския Кранска гора и италианския Бардонекия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скиор

    20 2 Отговор
    Добре,че обикаляме по европа да видим иначе ще вземем да ви повярваме ... платена новина за балъци ама и те са на изчезване
  • 2 Половец

    15 2 Отговор
    Яла ме намери да се набутам втори път в тая кочина! Евтино е в сравнение с другите ски курорти, НО е скъпо за онова, което се предлага!!! Само хора които никога не са били в чужбина могат да се кефят на Банско! Плащам си повече и си изкарвам приятно В ЧУЖБИНА!! В Банско имате проблем с персонала, мотивацията, уменията и културата!!! Ако ще си хвърлям парите на селски тарикат, предпочитам да не са за "услугите им" , а за да ги набият!

    Коментиран от #4

  • 3 въпрос

    10 1 Отговор
    Кой нормален ходи в тоя гьол ?
  • 4 JEEP

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Половец":

    Абсолютно вярно и точно казано. Боли ме, че картата е с 10евро по-евтина. То като чакаш до обяд само да се качиш до пистите, излиза че с по-евтината карта си карал малко над 1/2 ден.
  • 5 Марио Ангелов

    4 0 Отговор
    Изсечете парка да не стават опашки, оборот да става!
  • 6 Баце

    7 0 Отговор
    Лъжат и мажат като дърта циганка
  • 7 Пешо Тъпото

    1 0 Отговор
    Миналата година в една от механите из т.нар. 4център" порция мусака струваше 40 лв през сезона. Масово англичани пазаруваха от големите немски вериги магазини в близост явно поради голямата "евтиния".
  • 8 Шефьор

    0 0 Отговор
    https://www.familyaustria.at/de/unterkünfte/happy-family-winter-days/12-1057.html?bTipp=true
    Това е линк за всички хотелиери и заети в ски сектора на Банско.
    Вижте и стига глупости.
  • 9 сойкаПрисмехулка

    1 0 Отговор
    Пълна лъжа. Ние все едно не пътуваме по Европа, че сте седнали да ми обяснявате къде е най-евтино. Аз не съм толкова богат, за да ходя на почивка в България.