Last news in Fakti

19 Декември, 2017 10:31 3 173 7

Успешна 2017 година отчете „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“

  • лукойл нефтохим бургас-
  • рафинерия-
  • бургас-
  • бургас

"ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД е сред лидерите по ефективност и безопасност на производството в Европа и света, съобщи председателят на Управителния съвет Ильшат Шарафутдинов

На последното за годината заседание на Обществения съвет за партньорство на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД ръководството на рафинерията се похвали с добри производствени резултати.

Решени са важни задачи, свързани с усвояването на технологията на хидрокрекинг на гудрона, оптимизиран е суровинният пул и балансирана работата на нефтозавода като цяло. Инвестициите са в размер на 53 млн. щатски долара, като по-крупните проекти включват продължаващата модернизация на ПТ „Росенец“ и строителството на нова пещ на газово гориво в инсталация „Атмосферна дестилация - 4“.

Освен подобряване на енергийната ефективност съоръжението ще позволи на рафинерията да достигне качествено ново ниво в намаляването на емисиите и опазването на околната среда.

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД се нарежда сред лидерите по ефективност и безопасност на производството не само сред организациите в Групата „ЛУКОЙЛ“, но и в Европа и света.“ докладва Председателят на Управителния съвет Ильшат Шарафутдинов.

Водени от идеята, че благотворителната дейност е неразделна част от съвременното предприемачество и през 2017 г. „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД продължава да подкрепя реализацията на проекти с широк обществен достъп.

Половин милион лева е вложило Дружеството в благотворителни инициативи в общините Бургас и Камено, сред които реставрацията на външната фасада и изработване на стъклописи на храм „Св.Св.Кирил и Методий“, реновирането на читалище „Просвета“ в гр. Камено, народно читалище „Просвета 1927“ в кв. Долно Езерово, обновяването на 2 детски площадки в ж.к. „Славейков, и ж.к. „Зорница“ в гр. Бургас. Финансова подкрепа получи и детската футболна школа при ФК „Нефтохимик“

Социалната ангажираност на Компанията се предава и на нефтохимиците. За четвърта поредна година колективът на Дружеството участва в инициативата „Българската Коледа“ в помощ на нуждаещите се от лечение български деца и заема челни позиции в дарителската кампания сред физическите дарители.

Нефтохимиците се включиха и в дарителската акция за подпомагане на пострадалите жители от населените места в община Камено.Ежегодно младите специалисти от рафинерията участват в кампанията „Да изчистим България заедно“, както и в други благотворителни инициативи и доброволчески акции, които организират с подкрепата на дружеството и Синдиката на Българските Нефтохимици.

Общественият съвет за партньорство на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД се събира редовно от 2014 година насам. Освен ръководството на рафинерията участници в него са кметовете на общините Бургас и Камено, областният управител на област Бургас, представители на бургаската академична и културна общественост, депутати и журналисти.

На заседанията си съветът обсъжда обществено значими аспекти от дейността на дружеството, както и възможностите за сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    32 3 Отговор
    А така....Като е такова положението- хайде лукойл да плаща данък печалба в държавния фиск на Р. България! Щото над 12 години лукът не е плащал и 1 лев данък печалба на България, а приходите му за всяка от тези 12 години е над 2 милиарда лева- като минимум- съгласно неговите официални годишни отчети!

    Коментиран от #4

  • 2 Сиромаха

    17 0 Отговор
    Тяхната ако не е успешна , на кой ???
  • 3 Кранчето

    22 3 Отговор
    Значи въпреки 'дъмпинга' на МАрешки са на плюс Русняшките миризливци.
    Батисаха Ваньо Танов, хубаво ги беше подпукал.

    Коментиран от #6

  • 4 Бесен Язовец

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Не плащат щото плащат на Бойко не може и на двете места, това да не ти е резни па хапни!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Груди комбайнера

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Кранчето":

    А Ваньо Танов на кого бе служител ? На кръстника на семейство Златеви --Бойко.
  • 7 Патриот

    13 0 Отговор
    Веднъж и Лукоил да излезе на печалба след 12 години мъки и загуби.
    Вече се беше превърнал в социално дружество.