Last news in Fakti

20 Декември, 2017 12:43 1 618 4

Обвиниха Москва в рейдърство

  • русия-
  • великобритания-
  • рейдърство

Обезщетение в размер на 500 млн. USD иска британски инвеститор от Русия. Москва е обвинена в рейдърство, в резултат на което е превзела каменовъглена мина в Сибир. Обвинението идва от „Лерам кепитъл инвестмънтс” – компания, която се занимава с изкупуването на проблемни активи. Според нея мината е незаконно иззета като са използвани местни правителствени служители.

Основен проблем пред чуждестранните инвеститори в Русия са въпросите около опазването на частната собственост, тъй като често държавни руски компании превземат корпоративни активи, най-вече в енергийния сектор.

Твърди се, че един от шефовете на „Лерам кепитъл инвестмънтс” е бил незаконно арестуван през 2013 г. и принуден да подпише документи, с които всички активи на мина „Грамотеинская” в Кемеровска област вече са собственост на местния бизнес.

В средата на декември адвокати на „Лерам кепитъл инвестмънтс” са изпратили уведомително писмо до Министерството на правосъдието на Русия, че искат да бъдат компенсирани за нанесени щети с 500 млн. USD, съобщава Financial Times. В случай, че до три месеца двете страни не се разберат ще бъде задействан международен арбитраж, като британската компания планира да се позове на международен договор за защита на чуждестранните инвестиции подписан между Москва и Лондон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фриман

    14 3 Отговор
    Мъчете се! Добре,че е жив! Ако не беше държавата,нямаше да го има тоя собственник! Там е горната местност, и кралицата да заповяда да го намери нямаше как. Да се радва на живота, тези пари няма да му се върнат!

    Коментиран от #3

  • 2 georgi

    15 10 Отговор
    Има ли нещо за което да не е виновна Русия и/или Путин, случващо се в държавата им и/или по Света
  • 3 112

    10 11 Отговор

    До коментар #1 от "Фриман":

    Парите няма да се върнат ама и няма кой да инвестира вече там. Така че Путин да не се сърди за санкциите.
  • 4 Сталин

    10 6 Отговор
    Браво на братушките, пари на куково лято ще видят....пашли на х..