22 Декември, 2017 12:10 2 267 1

ДСБ: Има скрит купувач за Общинска банка

  • общинска банка-
  • дсб-
  • купувач

Столичният общински съвет взе решение за продажба на мажоритарния дял на общината

Сделката за продажбата на мажоритарния дял на общината в общинска банка на лихтенщайнската компания "Новито опортюнитис" е "доста спорна и ние сме убедени, че има скрит купувач и поради тази причина сме против сделката". Това каза пред БНР лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

И допълни: "Тази банка „виси“ в съда и изходът в цялата сага зависи от енергийния бос Христо Ковачки, така че нашите притеснения са много тежки за тези хора от Лихтенщайн какви са. Смятаме, че имаме скрит купувач и заради това цената е толкова ниска. Няма други участници."

Столичният общински съвет взе решение за продажба на мажоритарния дял на общината в общинска банка на лихтенщайнската компания, която е и единственият явил се кандидат. Решението не беше подкрепено от съветниците от БСП и Коалиция „Сердика“. Надделя мнозинството на ГЕРБ. Според столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции офертата отговаря на изискванията, сред които е до 5 години да не се мести седалището на банката от България. Преди дни от ДСБ поискаха спирането на тази процедура, имайки предвид случилото се с КТБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кънчо Гъзодеров

    1 0 Отговор
    Всеки знае че купувач е Шиши Сюнета.