26 Декември, 2017 16:16 1 431 7

Пловдивчани искат китайски концесионер за летището

  • концесионер-
  • летище-
  • пловдив

Продължава сагата около концесията на летище Пловдив. На финалната права останаха само двама кандидати, като офертата на китайския гигант HNA е много по-добра от тази на консорциума между местните ПИМК и ТИЗ (Сиенит). Интереси на трета страна, прикрити зад държавната бюрокрация, са на път отново да съсипят конкурса и бъдещето на летището. Въпреки това процедурата не е отпаднала официално.

От Plovdiv24.bg проведоха допитване за това кой концесионер биха предпочели да вземе летището.

В допитването се включиха 1417 души. Те дали повече от категоричен отговор, че не искат местните "играчи" да стъпят на летището и предпочитат китайския гигант.

54% от анкетираните предпочитат HNA Group да стане концесионер на летище Пловдив. 33% от отговорилите искат то да остане държавно, а два мизерните 8% от анкетираните искат то да попадне в ръцете на консорциума между местните ПИМК и ТИЗ (Сиенит). 5% от анкетираните са отговорили, че нямат мнение.

Всички новини за така чаканото възраждане на летище Пловдив, можете да прочетете в линковете под тази новина!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЛОВДИВ

    4 15 Отговор
    ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ДА ГО ДАВАТЕ НА КИТАЙЦИТЕ- ТЕ ИСКАТ ДА ПРЕВЗЕМАТ БЪЛГАРИЯ. ВИЖТЕ КАКВО СТАВА С РУСИЯ-КИТАЙЦИТЕ ПЪЛЗЕШКОМ ПРЕВЗЕМАТ РУСКАТА ЗЕМЯ И ДЪРЖАВА В СИБИР. И ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ДА СТАНЕ С БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #2

  • 2 Dong feng

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПЛОВДИВ":

    Дааааа, би било супер! А Си Дзинпин за президент! Тогава и корупцията ще е овладяна, и ромите ще бъдат интегрирани, и престъпността ще спре! А съседите ще ни гледат с респект и ще гледат да си нямат вземане - даване с нас, да не им прати Пекин едни десет милиона аскери да им четат китайски морал.
  • 3 бай Станко

    10 1 Отговор
    Естествено, че ще искат китайците да са. То вече беше давано на концсия на наши "бизнесмени". Резултатът е повече от плачевен. Сега този наш консорциум вероятно го иска предимно за превоз на стоки и товари - те с това се занимават. А китайците са много голяма и сериозна фирма, със собствени самолети дори.
  • 4 Plovdiv

    12 0 Отговор
    Hямам против цялата държава да бъде дадена на китайците, най-вече парламентът и правителството!
  • 5 Аспарухово

    2 3 Отговор
    Искате китайци щото никога не сте били в Китай. Ще се молите за глътка въздух и чаша чиста вода. Ще се научите да ядете и перата на кокошките. Ще бълнувате за права и минимална заплата ама ДРУГ ПЪТ. Мнооооого искам желаещите да заминат за там завинаги.

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Аспарухово":

    Е, спокойно и без китайци вече софиянци почнаха да се молят за глътка въздух - при това при многократно по-малко население. Така, че хора вече се подготвят за апокалиптичните ти прогнози...

    Коментиран от #7

  • 7 Аспарухово

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Има екскурзии на промоция до Китай. Отиди и като се върнеш пак ще си говорим. Явно китаец си виждал само на картинка и никога "по работа".