29 Декември, 2017 21:56 5 106 44

Путин повиши минималните заплати в Русия

  • русия-
  • заплати-
  • владимир путин

Те вече ще съответстат на жизнения минимум

Путин повиши минималните заплати в Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Руският президент Владиир Путин подписа указ за повишаването на минималната заплата в страната, съобщи ТАСС.

Минималните заплати ще достигнат нивото на жизнения минимум. От 1-ви януари 2018 г. минималното заплащане ще достигне 9489 рубли или около 270 лева.

Информация за размера на жизнения минимум в цяла Русия се публикува на официалния сайт на руската статистическа служба. Всяка година минималната заплата в Русия ще се формира спрямо този минимум.

Още през септември Путин обеща повишаване на минималните заплати. според него те задължително трябва да отговарят на жизнения минимум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    57 27 Отговор
    Тоя им разказва играта на ушанките.Хахаха.После Американците били зле.
  • 2 Тони

    18 28 Отговор
    Това нещо ми се струва доста невероятно...руснаците да имат по-ниска минимална заплата от нашата тук...

    Коментиран от #4, #19, #28

  • 3 Vasik Atanasova

    29 9 Отговор
    предизборно
  • 4 ссдд

    40 16 Отговор

    До коментар #2 от "Тони":

    Въобще не е невероятно.Руснаците живеят по-бедно и по-мизерно от нас.Нашата минимална заплата е 2 пъти по-висока от тяхната.
  • 5 Досев

    43 13 Отговор
    Русия та русия...е ходете на бригади там а не в англия и америка.
  • 6 OMG WTF

    45 17 Отговор
    "От 1-ви януари 2018 г. минималното заплащане ще достигне 9489 рубли или около 270 лева."

    Хахахахаах това ли е великая могущая проссия??? 140 евро минимална заплата.... хахахахахаах. И тръгнали да го дървят на САЩ и ЕС. На гол тумбак чифте пищови. Ама пак добре. Язовеца сега поне ще има за самагон. Притеснявам се обаче за мужиците оттатък мацква. Сега ще се видят в пари и чудо и нищо чудно препаратите за вана да свършат във всички магазини...
  • 7 Пфф

    33 38 Отговор
    Не гледайте, колко пари получават, а покупвателната способност на тези пари. Тук пушим ''борото"" на 5.70 а там е 2. 40. Тук всеки трети получава минимална заплата, а там не е така.

    Коментиран от #8

  • 8 OMG WTF

    34 16 Отговор

    До коментар #7 от "Пфф":

    Ти недей гледа борото, а кажи колко бойаришник могат да си купят с тези пари? Това го интересува мужикът.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Румяна Костова

    21 32 Отговор
    Интересно е ,че даже и при такава минимална заплата малко са руснаците,които мечтаят да отидат като черноработници в ЕС.На това му се вика патриотизъм.Икономиката може да се развие,но тежко и горко на държава,в която две трети предпочитат да забегнат.Такъв народ е обречен.

    Коментиран от #11, #12, #30

  • 11 Къртев

    42 12 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Много малко, само, където и да се обърнеш в Европа и Америка все руски невести. Холандските витрини са пълни с рускини родолюбки.
  • 12 Бесен Язовец

    33 7 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Аха, то заради това турските бордели са пълни с Машки и Наташки, понеже за Турция не им искат виза на русняцити, ала за ЕС искаааат.
  • 13 Гого

    14 19 Отговор
    И ние сме толкова зле колкото Руснаците няма какво да им се присмиваме с тези 510 лева почти нищо не можеш да си покриеш цените на водата и храните постоянно се вдигат. Имало глад за работници ама един проблем работодателите не искат да плащат!
  • 14 Коко

    26 5 Отговор
    То в това е проблемът,толкова голяма държава,толкова много прирочни богатства ,а стандарта на живот е нисък.Това означава,че политиката която води РФ,е погрешна и руснаците желаят да отидат на вън,а в Русия са твърде малко хората,които отиватр да живеят
  • 15 Николчо

    9 34 Отговор
    Злобеете! Какво друго ви остава? Живейте си с тиквоча, спортиста и грухчо и нека ви е гот!
    Русия е ВЕЛИКА и ще бъде винаги ВЕЛИКА!
    Путин е политик, за който можем само до мечтаем!

    Коментиран от #43

  • 16 стоян георгиев

    32 6 Отговор
    ха,ха,ха....хо ,хо хо....патритизъм а?с 270 лева в страна дето държи половината от световните ресурси????я провери колко руснаци са избягали от русия и то без работен статут?демек като сирииските бежанци,само и само да не са в русия?само в опърпана българия са избягали около 50000,единствените бели бежанци дошли у нас.всеки руски патриот мечтае за сащ или канада .не случаино руския е един от наи популярните езици в гадните щати.
  • 17 Барчо

    26 5 Отговор
    Помня, че преди години Путин обеща на руснаците да ги доведе по заплати и пенсии до стандарта на Португалия, но нещо май не ставаа..) Но няма нищо страшно, важното е, че помогнаха на Асад да остане на власт, сега пък и на Кимчо ще трябва да му помогнат да се изправи на крака, а пенсиите и заплатите ще почакат още 10 - 15 години, па тогиз може и да ги изравнят с унгарските поне.
  • 18 Шаран БГ

    11 23 Отговор
    Каква е покупателната способност на тези 9500 рубли ???
    И през 80-те години у нас много хора получаваха 250-300 лева. Един тон вносни донбаски въглища струваха 33 лева за тон, а сега са 12 /дванадесет / пъти по-скъпи. Около 380 лв/т.
    Когато у нас кутия БТ цигари бе 1,10 лева български пари, у СССР бе 60 копейки съветски !?
    В онези години за 5 съветски рубли можеше да си купиш оскубана и изчистена полуготова домашна гъска от 7-8 кГ.
    После ние не знаем какви им са данъците, удръжките, таксите, глобите, налозите, акцизите, митата..... Остава само една гола пропаганда и безкрайно ругаене... Ама грозния В.Путин знае колко е жизнения минимум в Русия. Съмнявам се дали нашите първенци знаят колко е жизнения минимум в РБ....
    И като става дума за употребата на алкохол, една Финландия да не остава по-назад
    Сега се опитват да ме убедят, че имам най-евтин електрически ток в Европа !? Ама в какво измерение ? Спрямо заплатата на Н.Бареков или пенсията на баба Гицка от село Гинци ?
    И накрая : ЗАЩО У НАС ДОХОДИТЕ НЕ СЕ СРАВНЯВАТ С ЖИЗНЕНИЯ МИНИМУМ ??????

    Коментиран от #21

  • 19 законен

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тони":

    Ми провери като "не вярваш" или си наясно , ама се правиш на две и половина тука , а ??? И само да допълня като проверяваш , виж и че половината в бюджетната сфера са на минималната , пък в по-затънтените краища и 100 % !!!
  • 20 681 БЪЛГАРИЯ

    24 1 Отговор
    Ами така е и даже по зле . А за поскъпването на всичко след нова година таваришат Путин МЪЛЧИ А??? Сега от 25 милиона бедни ще станат 35 милиона както върви ! Ще плющат греча и бояришник и това е ! А Путин и останалите чиновники ще строят палати по Европа и Света а тъпите патриоти (РУСНАЦИ ) Ще духат супата !!!
  • 21 законен

    19 1 Отговор

    До коментар #18 от "Шаран БГ":

    У нас минималната заплата е ДВА пъти по-висока от жизнения минимум , по официални данни , но то е същото и в Русия и не се прави на голям разбирач , щото цените на 90% от храните в Русия са ПО-ВИСОКИ от България , а това е основното за което харчат хората с ниски доходи , аман от рускона... зени дето на черното бяло викат за 50 копейки !!!
  • 22 факт

    7 24 Отговор
    270 лева ама бензина е под лев а храната ти е стотинки моля ви не сравнявайте самия стандарт да не говорим че в градове като Москва заплатата тръгва от 1200 долара и с 300 долара си живееш като цар да не коментираме факта че се отопляват главно на газ която е около 11 12 стотинки според вас от къде имат пари всяко лято да идват и да си живеят живота тук с 500 лева ток вода телефони храна и край

    Коментиран от #24, #25, #26

  • 23 Боримир

    5 13 Отговор
    И ние си чакаме 300 лева пенсия ама и гласувахме за баце.
  • 24 законен

    12 2 Отговор

    До коментар #22 от "факт":

    Средната работна заплата в Москва е доста по-висока, отколкото в по-голямата част от Русия, където тя е около 703 евро (без да са направени данъчните удръжки). 1 082 евро е средното трудово възнаграждение в руската столица, по данни от декември 2014 г., което си е една що-годе прилична сума в по-голямата част от Европа. С удържаните на данъците върху дохода, средното възнаграждение в Москва възлиза средно около 900 евро. Когато обаче става въпрос за наем на жилище, цените все още са много високи. Месечният наем на едностаен апартамент извън центъра на Москва варира между 490 и 800 евро, което означава, че е почти невъзможно човек със средна заплата да наеме сам жилище в руската столица. Но наемът е далеч по-добрият вариант, отколкото покупката на собствен имот, тъй като жилищата в Москва струват наистина много скъпо. Цената на квадратен метър извън центъра възлиза между 2,417 до 4,053 евро. Поради тази причина през последните години все повече московчани закупуват апартаменти на по-достъпни цени в покрайнините на руската столица, откъдето всеки ден се придвижват до работните си места в големия град. За сметка на това, цените от поне 5 евро за половин литър бира в московски ресторант са вече в историята. Средната цена на чаша руска бира в приличен ресторант е около 1,70 евро. Вносната бира си остава сравнително скъпа, като средната цена е около 2,87 евро. Чаша "Кока-кола" в руската столица струва толкова, колкото и в София - 0,94 евро, като в по-престижните
  • 25 законен

    18 0 Отговор

    До коментар #22 от "факт":

    Храната в супермаркетите в Москва е два пъти по-скъпа, отколкото в българската столица. Литър мляко в московската столица струва около 1 евро, докато у нас може да се намери хубаво мляко и за около 60 евроцента. Един хляб от 500 грама в Москва струва около 60 евроцента, докато у нас той е малко по-евтин – около 40 евроцента. Еднопосочният билет в градския транспорт в Москва може да варира между 0,53 и 0,91 евро. За сравнение, в софийския градски транспорт цената на билета не е променяна от години и е около 50 евроцента. Но използването на таксиметрови услуги в Москва все още излиза много солено – дневната стартова тарифа е 4,51 евро, докато в София тя рядко е повече от 50 евроцента. А цената, която се заплаща на всеки километър с такси в Москва варира от 28 до 65 евроцента.
  • 26 законен

    20 1 Отговор

    До коментар #22 от "факт":

    Общата цена за битовите сметки (отопление, вода и електроенергия) в Москва възлиза около 109 евро за апартамент от 85 кв. м. Месечната карта за фитнес в руската столица, в зависимост от самата зала, варира между 30 и 100 евро, а билетът за кино струва също толкова, колкото и в София – около 6-7 евро на човек.
    ФАКТ Е САМО , ЧЕ ЛЪЖЕШ КАТО ДЪРТ ЦИГАНИН ! СЪС СРЕДНАТА ЗАПЛАТА ОТ 900 ЕВРО В МОСКВА МОЖЕШ ДА ЖИВЕЕШ КАКТО БИ ЖИВЯЛ В СОФИЯ СЪС МИНИМАЛНАТА ОТ 510 ЛЕВА !!!! и В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА ХОДЯТ 2% ОТ РУСНАЦИТЕ , ДЕТО НЕ РАБОТЯТ ЗА СРЕДНА ЗАПЛАТА И СА ЕДНИ И СЪЩИ , А ОСТАНАЛИТЕ 98% ОБИКНОВЕНО НИКОГА НЕ СА НАПУСКАЛИ РУСИЯ !
  • 27 681 БЪЛГАРИЯ

    21 2 Отговор
    До ФАКТ ,ЕЙ ЛЪЖЕЦ В Москва средната заплата е 30000 до 40000 рубли . 58 рубли е 1 долар 69 рубли е 1 евро ! А извън Москва са трагедия айде ушанко лягай да спиш ,че много водката ти е дошла !
  • 28 факт

    3 14 Отговор

    До коментар #2 от "Тони":

    И ТОВА В СТРАНА СРЕЩУ КОЯТО СЕ ВОДИ ВОЙНА ОТ САЩ И ЕС
  • 29 даката

    16 1 Отговор
    нещастници.напълно си заслужават битието
  • 30 бегал

    21 1 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Руми,десетки хиляди рускини има омъжени само в Турция за турчоля.Някъде срещнах цифрата 100 000.Десетки хиляди довлякоха и българите по времето на СССР.Западна Европа и САЩ са пълни с православни руски родолюбци,които дават мило и драго да избягат от руската мизерия.А тя ,мизерията е сравнима само с африканско гето.Засега ги одържа само визовия проблем.
  • 31 иде нова година

    2 12 Отговор
    в москва вземат 65000 рубли, а навсякъде другаде из русия получават 35000 рубли ... демек вземат 1800лв 1000лв
    горе долу са като нас... факт е, че рускините избягаха от русия :)
    на слънчака видях няколко рускинки дето бачкаха там... инак най-лесно е да си хванеш украинка, беларуска и рускиня :) ама после работа не почват, така че трябва да ги издържате... поне са хубави и си струва :)

    Коментиран от #32

  • 32 законен

    15 1 Отговор

    До коментар #31 от "иде нова година":

    Ти живял ли си някога на място дето половината година е нощ , а половината година нещо като ден , а средната температура е около нулата целогодишно и най-близкото нормално място е на 10-15 000 км ??? И колко ще издържиш там ,без да станеш алкохолик или наркоман , ако ще и 2000 долара да ти дават ??? И това са над 50% от територията на Русия !!! Защо ли Англия , Франция и Испания са завладели света още 15-16 век , но не са имали никакви мераци към "великата" , та са оставили руснаците чак 17-18 век да я"завладяват" и даже Аляска им "притрябва" в средата на 19 век ??? Само идиотизиран мужик може да вярва , че някому е притрябвал "великия" Сибир , особено сега когато петрола си заминава в историята , а приказките как щяла да "просперира" държава със 60% приходи от нефт и газ и изчезващо население са за хора , за които "наивници" е направо комплимент !
  • 33 Варна

    5 15 Отговор
    Виждам, че повечето коментиращи не обръщат внимание на един въпрос и то е какво означава минимална работна заплата от позицията на държавата и каква е основната функция, освен стандартните "врели- некипели" относно жизненият стандарт на населението.

    Минималната Работна Заплата (МРЗ) във познатият ни свят като величина служи пред правителствата само и единствено за едно нещо! - ДАНЪЦИ!
    Колкото по-висока е МРЗ, толкова повече е прихода от поголовният данък.
    Сиреч, това е начинът да повишиш приходите в хазната и нищо друго! -Всичко останало са празни приказки! -Държавата казва на всички, че без значение колко са реалните средства, които получаваш има минимална сума, която ще ти бъде удържана за целите на хазната!
    Това обаче не означава, нито че това е реалният жизнен стандарт, нито че това е измерител за сравнение с други държави.
    Покупателната способност в случая дава по- конкретна представа, както по- нагоре един от коментиращите е отбелязал.
    Аз се съмнявам, че Българите са купили толкова имоти в чужбина отколкото руснаците само в България.
    Добре знаете, че например в Москва до 100 км от центъра на града жилищата са в милиони и то не рубли, турски лири и т.н.
    Не се заблуждавайте! - Руснаците имат пари и то повече от нас. - За това намирам за нелепо да се дават подобни оценки за една страна, която има всички шансове за оцеляване за разлика от нашата.

    Коментиран от #34

  • 34 стоян георгиев

    11 2 Отговор

    До коментар #33 от "Варна":

    пак ли ти бе ?и се хвалиш че си учил за счетоводител????минималната работна заплата била само за да се маркират данъзите!!!!!ха,ха,ха....хо....хоооо...хоооо!!!!тва като фирмите от един човек дето държали българската икономика или като тва че във варна през соца сте си имали всичко!!!!първи април е след бая време бе убавец,но добре ме размся!!!!щом минималната заплата е само за маркиране на данъци ,що другаря путин я вдига?да си я остави ква си беше така или иначе никои не го е еня в русия според твоите драсканици че е толкова ниска!само че по руската статистика прекалено много хора взимат тази заплата убавецо и те риииивааааааат,щото мрът от голад!!!сега царя великодушно им вдигна доходите с 10 евро на месец и вече ще се разболеят от пари.жалко че обърка данъците тоя путин.иначе си прав в русия има скъпи имоти,а има и много руски имоти у нас.тва е скъпи счетоводителю заради сериозната поляризация на доходите в русия.та там 10 % или около 14 млн.човека имат сравнително високи и наистина високи доходи.тези убавци купуват жилища или ги строят дали в русия дали в монако или варна в краина сметка.другите обаче 130 млн.живеят като негри но със сняг.и тва въпреки огромните ресурси на огромната си и слабозаселена страна.обаче вие слцносталгиците по корем ще лазите за да изкарате черното бяло.и не се прави на експерт щото си смешен та смешен.

    Коментиран от #35

  • 35 Варна

    1 8 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    Аз обясних защо се вдига инималната работна заплата, но на теб ти трябва време за да загрееш за какво говоря.
    Иначе и твърде вероятно там от където пишеш да живеете като негри. - Другото се съмнявам. Но както знаем, ти не си особено грамотен, което обезсмисля по- нататъшните обяснения за да схванеш същността.
    По- добре извади овцете и тръгвай към Странджа

    Коментиран от #36

  • 36 стоян георгиев

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Варна":

    ти на мен си ми обяснил!!!!тва изречение съдържа сериозно противоречие.ти няма кво да ми обясниш точно на мен.ти човека с агнешката диплома дето се правиш на експерт съсипваики от смях всеки дето малко разбира от икономика.всичко дето си ми обяснил в последствие се оказа обратното на обясненото от теб демек лъжа.чудя се обаче откъде вадиш самочувствие да правиш нови и нови смешни анализи.иначе дори овце да паса в странджа пак няма как да ти се вържа на щуротиите.
  • 37 ЕВРОПА НЯМА ПО ДОБРО МЯСТО

    10 0 Отговор
    ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ кво излиза сега ? Аз да си седя в норвегия тогава.
    Тук беработните живеят като царе, комунизмът и социализмът са тук според мен. Вижте , жал мие за тези хора, но си заслужават глупостта да изберат КГБ за управник . Там все още е ЕСЕСЕСЕСЕР , няма никаква промяна и в мисленето на хората. Болшинството на хората са с уередена психика като в BG . Чакат някой да ги оправи, ами добре ви оправят вас и тях , сменете си чипа. Приятна вечер и весело посрещане на новата година. Бъдете живи и здрави
  • 38 Шаран БГ

    0 4 Отговор
    Investor.BG - Виолета Иванова от ИССИ към КНСБ .
    Моля, прочетете статията :"Разходите на българското домакинство - основно за храна"
    "562,61 лева е месечната издръжка на човек от четиричленно семейство /двама възрастни и две деца" !! Това проучване е направено лятото на 2017 г.
    " Издръжката на живот на човек от четиричленно семейство през лятото е нараснала с 26 лева".
    "......поскъпването на живота това лято е било в рамките на 2.8 % "

    Пак там :"....официално обявената от правителството линия на бедността /236 лева/ "
    Дреме ми за Русия!! Въшлива Българийка да се оправи- ама едва ли....

    Коментиран от #42

  • 39 Доктор ох боли

    1 5 Отговор
    Само да ви светна, че с тези пари - 270лв ще си напълня резорвара на колата 9-пъти а тук, 2-ти..В русия цигарите са 3-ти по евтини, хляба също месото и млякото също... И накрая излиза че с тези пари, ще си платиш и тока и телефона... А тук за нищо не стигат, просто защото цените ни са като в Франция и Германия, да не казвам и отгоре...

    Коментиран от #40

  • 40 ПЕНСИОНЕРА

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Доктор ох боли":

    Ми то ко излиза, нашите пенсионери да отидат в русия. А тук да дойдат европейските пенсионери, и ето ти вечна дружба и братсво. Абе може да сме 17 руска республика , ама няма да сме гладни. Остава да решим , как дажси получа пенсията си в сибир??? Аз кандисах направо . ВЕЧНА ДРУЖБА, ТИ БАЩА ТИ МАЙКА БРАТУШКА СКЪПА. И сега пак ще ни спасят от Българското робство . ВЕЧНА ДРУЖБА , с визали се ходи в русия? Както и да е заминавам , мен ме оправя моята пенсия. Вие бегайте в европа и канада, но от русия също се изнасят. Ние ще запълним този вакум. Ай чао бачо, приятна вечер на всички.

    Коментиран от #41

  • 41 стоян георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "ПЕНСИОНЕРА":

    само цигарите и бензина са по евтини.цигарите по-принцип излизат наи-скъпи на тия дето ги пушат ама по друга работа.месо ,хляб...дрехи ,коли всичко в русия е по-скъпо.не лъжи!освен това в русия има безброи суровини ,като почнеш от водата минеш през дървата и стигнеш до менделеевата таблица.и на цялото тва богатство да се мериш с опърпана българия и тя да те бие с двоино по-голяма минимална заплата,смяхх!иначе сте ми ясни путинофилите,сега ви е по-гадно и от руснаците,именно затова ни в клин ни в ръкав вкарвате българските проблеми в руската тема!
  • 42 стоян георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Шаран БГ":

    не ти дремело за русия а шаро?що тогава в статия за руската мизерия ти описваш българските проблеми?или си мислиш че другите не може да смятаме едно плюс едно или че не сме чели други твои путинофилски изцепки?смяххх!
  • 43 Ads

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Николчо":

    И какво й е великото?
  • 44 Зигфрид

    0 0 Отговор
    Великият Съветски Съюз ( де го ),ще смаже всеки момент американските фашисти и
    емпериалисти .Да живей Путин ?Да живей Росия?Да живей водката!
    Може да съм с 7 клас ,но виждам и зная всичко.Здравейте Барчо, Бесен Язовец,Гер
    берова ,гост и мн.др.( ако не си Еди и същ ).Ако ми кажете за колко лева( рубли) я вър
    потребител тая работа искам и аз да се включа.Към кого да се обърна?Към Кутев ли?
    Или директно към Нинова.Мога да измислям по-злостни лъжи и от "афера" на Веселина Томова .