3 Януари, 2018 16:25 1 161 0

Кризата в Каталуния влияе зле на испанската икономика

  • испания-
  • каталуния-
  • мариано рахой-
  • икономика-
  • карлес пучдемон

Ако в Каталуния всичко бъде в рамките на благоразумието, икономическият растеж на Испания може да надхвърли 3%, твърди премиерът Рахой

Кризата в Каталуния влияе зле на испанската икономика - 1
Снимки: БТА/АР

Политическата ситуация в Каталуния е ключовият фактор на несигурност, който застрашава ефективното възстановяване на икономиката на Испания. Това заяви премиерът Мариано Рахой, цитиран от в. "Вангуардия".

Министър-председателят посочи, че ако в Каталуния има стабилност, доверие и нормална обстановка, 2018 година ще бъде добра година за растеж и създаване на работни места.

Ако в Каталуния всичко бъде в рамките на здравия разум и благоразумието, икономическият растеж на Испания може да надхвърли 3 процента, твърди Рахой.

На 27 октомври каталунският парламент отправи безпрецедентно предизвикателство към испанската държава, обявявайки независимост. Решението беше последвано незабавно от отмяна на регионалната автономия и сваляне на сепаратисткото правителство на Карлес Пучдемон.

Разпуснат беше и регионалният парламент и бяха насрочени регионални избори на 21 декември. На тях сепаратистите спечелиха крехко мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА