4 Януари, 2018 13:21 7 122 16

Конкурентът на биткойн

  • биткойн-
  • рипъл-
  • валута-
  • цена
Конкурентът на биткойн - 1
Снимка: Shutterstock

С над 1000% само за месец поскъпна втората най-популярна криптовалута – рипъл (ripple). Един рипъл струва малко над 2 USD. Разглеждайки движението на валутата обаче в рамките на една година тя е поскъпнала драстично, отбелязват анализатори.

По капитализация рипълът се нарежда на второ място след биткойна със сумата от 100 млрд. USD. Малко над половината от сумата е разделена между ползвателите на мрежата. Посредством рипъл се реализират плащания между различни системи и валути. Именно това, го прави доста по-различен от биткойн.

Задълженията се записват в общ регистър и се пазят във всички компютри от мрежата на рипъл. Трансфер на средства се реализира само при наличие на достатъчно доверие и от двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отлично

    3 3 Отговор
    Но е малко над 3$ по време публикуване на статията

    Коментиран от #2

  • 2 sra

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Отлично":

    3.64, ако трябва да сме точни.
    Сега нека всички умствени инвалиди на социализма започнат да обясняват каква измама е това и как всички дето инвестират са балъци...

    Коментиран от #3

  • 3 ключаря

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "sra":

    Аз, лично и най-отговорно съм "инвалид от социализЪма" с идеи за комунизъм и твърдя, че нищо непроизвеждащо не е ценно - в този смисъл и крипто валутите.Само златото и активите на анката на една държава могат да бъдат еквивалент на човешки труд.Където има и най-малка възможност за фалшификации и намеса с нечисти/спекулативни/ намеси - а при крипто валутите има съмнения за такива в обозримо бъдеще - СоциализЪма казва -НЕ!

    Коментиран от #4, #8

  • 4 ХХХ

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "ключаря":

    Може да не произвежда само по себе си, но поддържа, подпомага и съществено улеснява международното производство и търговия - нещо позволено по СОЦ време само на избрани селяндури, кратуни, кравари, верни ратай, външнотърговски дружества, представлявани от дупедавци и т.н., а сега на всеки, който има шанс, може и дръзне :)
    3.64 е цифра от корейската борса, за паритет рипъл-вона, която не може да се получи в Европа, истинската му стойност в пари тук на сигурна борса е около 3.20 долара, което никак не е зле за хората, купили го за 20 цента :)

    П.С. Активите на банката на дадена държава СОЦ държава нито произвеждат, нито са без възможност за фалшификация и намеса, те само се крадат, докато народа работи за въздушна измислена кауза и псевдо-сигурност. Айде приятен сън за "рожбата на Комунизма, това което прослави България отвън, а я изяде отвътре, с което се гордеем всички, а всъщност е окрало и погубило поминъка на стотици - ТКЗС".
    Втори ПС - Съвременните комунисти или както се наричат хората които говорят за социално поведение и справедливост, а всъщност искат власт без труд и да лежат и да крадат, защото се мислят за много хитри, също много харесват криптовалутите и техните качества. Защо ли?

    Коментиран от #7

  • 5 браво краво

    10 5 Отговор
    Айде народе на опашки, така действат схеми - пирамидите. Примерно ти си идиот, купуваш еди какъв си продукт, но за да спечелиш докарай още балъци и така до края на света. Какво му лошото на сегашната схема пари-стока, действа си за зло или добро, но винаги има тарикати да направят от въздух пари...и разбира се за това са трябват и простаци...и глашатаи и медии ,които денонощно пробутват най различни измамни идеи...срещу суха пара..

    Коментиран от #6

  • 6 ХХХ

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "браво краво":

    Лошото на сегашната схема са две неща:
    1. Контролира се изцяло от тесен кръг хора, предимно евреи от друг континент.
    2. Много е БАВНА и ЦЕНТРАЛИЗИРАНА - съответно СКЪПА и ЛЕСНА ЗА МАНИПУЛАЦИЯ.

    Криптовалутите и проектите зад тях осъществяват парични преводи, които до скоро отнемаха дни за секунди, а сигурността е доказано по-добра в пъти.

    Накратко.
  • 7 ключаря

    19 3 Отговор

    До коментар #4 от "ХХХ":

    Хиксчо, Ханс Дитрих Геншер през 1980 г. заявава пред икономисти от САЩ - от коунистическите държавите заем без да се замисля мога да дам само на България - те единствени поддържат адекватност между активите на своята банка, БВП и активите на държавата си и най-важното - винаги си връщат дълга навреме.
    Да не говорим, че след 1970 година държавата работеше само в полза на народа - да си чул или да знаеш за палат или нещо друго недвижимо, което Тодор Живков да отне от народа за себе си или за семейството си?Ама тя държавата работела за него докато бил на власт и си имал всичко.Ама той и Плевнелиев ползваше всичко от държавата докато властваше, ама след като си замина от правителството и президентството - само милион четиристотин евро е вилата в Гърция.За Деси парите не ги слагаме.
  • 8 селянин от обеля

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "ключаря":

    Ключар ае да ни разкажеш за стабилната Бг валута по времето на вашия съпартиец Виденов

    Коментиран от #9, #10

  • 9 ключаря

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "селянин от обеля":

    Какво общо има Видев с периода до 1989 година, селяндурино?
  • 10 ключаря

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "селянин от обеля":

    Селянино от Обеля - да ни разкажеш за имотите и авоарите на десните от прехода и най-паче за тези от сегашното правителство?!
    Неми е известно, а ако беше изобщо известно - повярвай ми сегашното правителство в хор щеше да го тръби - имот или кражба по време на соца в размерите само на парите на един от сегашните депутати - бай Тошо изрично следеше имоти и забогатяване на партийния елит да няма.А депутатите при соца в болшинството си бяха обикновени работници-комунисти разбира се.
    Баща ми, майка ми, аз и брат ми никога не сме били комунисти, но мага да преценя - тогава и сега - равносметката е - функциониращи провинциални болници с добри и отлични хирурзи, безплатно образование за всеки, не съм виждал ПОВЯРВАЙ МИ не съм виждал до 1989 година човек да рови в кофа за боклук! За първи път видях при демокрацията.
    Напротив - видях какво представляваха гърците на стадион "Васил Левски" на среща на националите през 1974 - година.Навуща, прости дрехи, а като чуха, че имаме централна топла вода в къщите си - никой не повярва.А при демокрацията? - в Гърция през 2000 година на о-в Крит, където я има 20 асансьора, я не ме питаха виждал ли съм асансьор,защото и само защото съм от България.
  • 11 Петър

    6 2 Отговор
    Цифрите говорят в сметката ми ... а пирамидите ... ви носят само негативизъм и празни джобове
  • 12 sra

    5 4 Отговор
    Пичове, нищо лично, ама докато си чешите езиците (а.к.а пръстите), някой хора направиха пари. Докато отричате новостите, няма да превъзмогнете феодализмът, завзел земите ни.
    Вместо да държите скромните си спестявания в скапаните банки и да чакате като сапьор по време на заря, коя банка ще е следващата, ви съветвам да помислите за бъдещето, за вашите деца, родители, роднини...
    Ама какво говоря, то това е страшна схема/пирамида и всички които участват са някакви тарикати :D
    Добре, че хора като Левски не са разсъждавали като вас, че сега щяхме да пишем с чертички и точки над буквите :)
  • 13 Патриот

    2 3 Отговор
    От 2 долара на 3,64. Наистина ги има тия 100000000% увеличение.
    Битойнът си е биткойт и няма нищо общо с останалите. Той беше първи и ще бъде единствен.
    Като замундата. Беше първа и така си е до днес.

    Коментиран от #15

  • 14 Българина който гледа в чуждата купичка

    1 0 Отговор
    Мале какъв интелект 😲

    БиткойнЗамунда
  • 15 Пенка

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Патриот":

    На 5.12 Рипъл е средно 0.24 д/цента, а днес средно е 3.10 д/цента, тоест 1192% увеличение в последния месец. Рипъл съшо така не е конкурент на Биткойн и няма нищо общо, освен корелационна зависимост.
  • 16 пешо

    0 1 Отговор
    Ключарю ,тези хора не могат да те разберат.Те са ченчаджий не държавници.