11 Януари, 2018 10:36 4 378 3

„Свилоза“ АД постепенно възобновява работа

  • свилоза-
  • суровина-
  • дървесина-
  • работа

Ако поради различни причини доставките на суровина бъдат намалени, предприятието може да спре отново

„Свилоза“ АД постепенно възобновява работа - 1

„Свилоза“ АД постепенно започна да възстановява производството. Това заявиха от компанията.

Поради предстоящото влошаване на климатичните условия и с цел намаляване на загубите и щетите за предприятието, предизвикани от липса на суровини, считано от 11.01.2018 г. се започна поетапно пускане на производствените съоръжения. За пълното възстановяване на работата на машините е необходимо технологично време от около една седмица.

„Свилоза” АД е получила нови количества суровина, с които може отново да заработи, тъй като продължителното спиране на работа през зимата води до допълнителни разходи за отопление и поддръжка на неработещи съоръжения.

Ръководството на дружеството е предприело действия по оценка на загубите от принудителното спиране на производството. Ако поради различни причини доставките на суровина бъдат намалени, предприятието може да спре отново, предупреждава изпълнителният директор на „Свилоза“ АД Михаил Колчев.

Припомняме, че „Свилоза" АД спря работа заради липса на суровина на 21 декември 2017 г. Причината е, че Северозападното държавно предприятие, което е основен доставчик на компанията, не е изпълнило докрай договора си за доставка за 2016 г. Доставките за 2017 г. също все още не са започнали.

Ръководството на „Свилоза“ е информирало всички държавни институции за критичната ситуация и са взети съответните управленски решения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Снимката ви е грешна и е на бившето предприятие Свилоза Свищов, което в момента е с друго име!!!
  • 3 ДДДДДД

    1 0 Отговор
    Нали сме 2018 година защо говорите за 2017?