Last news in Fakti

15 Януари, 2018 17:47 2 840 0

Нова авиолиния от София

  • одеса-
  • софия-
  • полет
Нова авиолиния от София - 1
Снимка: Shutterstock

От началото на февруари ще заработи нова въздушна линия между София и Одеса. Тя ще се извършва от българския национален превозвач. Полетът ще е по-малко от 2 часа, а цените ще са съпоставими с тези на автобусните билети по въпросния маршрут. Еднопосочният билет ще е 46 EUR, а двупосочният – 92 EUR. Полетите ще се изпълняват два пъти в седмицата – петък и неделя във вечерния часови диапазон.

„Щастливи сме да добавим още една дестинация в полетната си програма и по този начин първи да предложим на клиентите си нещо, което до този момент не се предлагаше на авиационния пазар в България. Освен, че сме единствените у нас, които започваме да предлагаме полети между София и Одеса, директната въздушна линия е много специална и важна, защото ще изиграе ролята на мост между двете държави. Тя ще даде възможност на десетки българи и украинци да се прибират в родните си страни по-често и по-бързо”, каза Мария Стоянова – търговски директор на „България ер“.

Стартът на новата редовна въздушна линия между София и Одеса беше обявен в края на 2017 г. със специален полет, който превози правителствената делегация, начело с вицепремиера Валери Симеонов. Тогава беше официално прерязана и лентата на въздушния маршрут.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА