15 Януари, 2018 22:08 3 342 0

Тайванската борса се активизира в Източна Европа

  • тайван-
  • беларус-
  • меморандум за разбирателство-
  • стокова борса-
  • фючърси-
  • taifex-
  • bucе

Той играе основополагаща роля за бъдещо сътрудничество между двете страни

Стоковата борса на Република Китай (Taifex) днес сключи меморандум за разбирателство (MOU) с Беларуската стокова борса (BUCE), имащ за цел да проправи пътя за бъдещо сътрудничество между двете страни.

В изявление Taifex заяви, че последният ще спомогне за насърчаване обмена на информация между двете борси, а тъй като BUCE е специализирана и в търговията с фючърси, това ще улесни и постигането на дългосрочните цели на Тайванската борса.

„Този мемурандум дава чудесна възможност на двете институции да изградят стабилни и взаимоизгодни отношения и да разширят своя глобален обхват” – каза Ли Лен-ю, председател на Taifex, като подчерта важността от обмяната на знания и опит за пазарите на двете страни.

Беларуската стокова борса е създадена през 2004 г. и е единствената в страната, като също така е и една от най-големите спотови борси в Европа, с регистрирани над 19000 члена от над 60 държави. На нея се търгува широко портфолио от стоки – дървен материал, метали, селскостопански продукти, като е и пъноценна платформа за електронна търговия.

Питър Чу – CEO на Taifex, заяваи, че сътрудничеството с BUCЕ ще подобри разбирането на Тайванската борса за стоковия пазар в Източна Европа, като в замяна беларуската страна ще научи повече за търговията с деривати на Taifex и ще стане по-разпознаваема от другите занчими играчи в Азиатско-тихоокеанския регион.

"Източна Азия е огромен пазар, който играе решаваща роля в глобалната икономика. Проучването му ще бъде едно голямо предизвикателство за нас и затова ни е необходим силен стратегически партньор, който да ни ръководи, да ни помага да печелим позиции и да растем в региона" - заяви председателят на BUCE Аркадий Саликов. “С опита, познанията и влиянието си, за нас Тайванската борса е оптималният избор” – каза още той.

В допълнение към Меморандума за разбирателство с BUCE, Taifex подписа и над 25 подобни споразумения с финансови институции от целия свят, включително Джакартската фючърсна борса, Сингапурската и Чикакгската борси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА